Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Femke de Vries derde in Zwitserland

Maandag 17 juni 2024

Women - Femke de Vries kende een mooi debuut bij Visma | Lease a Bike.

De Nederlandse moest in de finale toestaan hoe het Canyon-duo Neve Bradbury en Kasia Niewiadoma weg reed uit haar kopgroep, maar wist wel Amanda Spratt te verslaan in de sprint voor plek drie. In het klassement is de nieuwbakken WorldTour-prof tiende.

Demi Vollering werd zesde in deze etappe en behield de leiding in het algemeen klassement.

“Ik ben echt heel erg blij met mijn prestatie”, vertelt De Vries met een glimlach. “Ik zat goed gepositioneerd waardoor ik in de vlucht kwam. In het begin dacht ik: waar ben ik aan begonnen, maar ik merkte al snel dat ik goed was. Op de laatste beklimming van de dag kon ik het tempo helaas niet meer volgen, maar toen heb ik alles gegeven tot aan de finish. Het was mooi dat ik het sprintje ook nog won, dat had ik niet verwacht.”

De Vries, die pas haar tweede wedstrijd voor de ploeg rijdt, is door haar derde plek gestegen naar de tiende plaats in het algemeen klassement. “Ik had echt niet verwacht dat ik nu al op dit niveau mee zou kunnen. Ik heb de kans die ik gekregen heb om bij deze ploeg te rijden met beide handen aangepakt, en het is heel mooi dat dit ook uitbetaald wordt. Dat ik in dit deelnemersveld mee kan met de besten, doet me heel goed.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl