Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Souren wint in Polen, Bredewold tweede in Duitsland

Zondag 30 juni 2024

Women - Scarlett Souren is winnares geworden van de derde etappe van de Ronde van Polen. Een dag eerder was ploeggenote Laura Molenaar aan het feest.

De laatste won de ronde.

In de Ronde van Thuringen bleef Mischa Bredewold - zaterdag winnares van de tijdrit - tweede in het eindklassement.

Mischa Bredewold: “Ik moet eerlijk bekennen dat mijn tweede plaats in het eindklassement dubbel voelt. Ik ben er heel blij mee, want als team hebben we hartstikke goed gekoerst. We stonden viermaal op het podium, waarvan tweemaal met Barbara Guarischi. Als je de wedstrijd in zijn totaliteit bekijkt, hebben we goed gekoerst met zijn allen. Maar als je tweede wordt na Ruth Edwards, die in de eerste etappe zoveel tijd pakte, is het wel wat jammer dat we naast de eindwinst grijpen. Deze ronde is op het lijf geschreven van all round rensters. Ik vond het heel leuk koersen hier en heb toch enkele persoonlijke overwinningen geboekt.”

“Zo werd het voorjaar niet wat ik ervan verwacht had door een gebroken rib. Ik ben er trots op hoe ik dat toch relatief snel heb kunnen omdraaien met winst in Itzulia en een goed Spaans blok. Ik ben mijn ploeg dan ook dankbaar dat ze me rustig hebben weten te houden en goed hebben begeleid.”

“In de Lotto Thüringen Ladies Tour merkte ik meteen dat de vorm echt goed zit. Het was het doel om hier goed te zijn, maar dan moet dat natuurlijk ook nog lukken. Ik reed hier beter dan ik vooraf had verwacht. In de eerste etappe kon ik Kasia Niewiadoma haar aanval op een oplopend stuk beantwoorden. Dat was voor het eerst in mijn carrière. En die zege in de tijdrit zal me nog lang bijblijven. Ik droomde er wel van, maar ik had het nog niet zien aankomen.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl