Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

GT Krush Rebellease stopt aan einde seizoen

Vrijdag 05 juli 2024

Women - De UCI-vrouwenformatie GT Kriush Rebellease stopt normaal gezien aan het einde van 2024. 

De vrouwenploeg heeft te weinig uitzicht het benodigde budget voor 2025 te kunnen ophalen. Mocht zich nog een bedrijf aandienen, dan kan een doorstart overwogen worden. Maar betrokkenen willen bij de rensters geen valse verwachtingen wekken.

De ploeg is het topje van de pyramide van de constructie van Talent Cycling, waarbij vanaf de nieuweling-meisjes tot het profpeloton wordt opgeleid. Er wordt gekeken of de opleidingsformaties op eigen kracht kunnen doorgaan. Maar ook dat is momenteel zeer onzeker.

''We hebben veel huidige toprensters een aantal jaren in onze ploegen de ondersteuning gegeven om de volgende stap te maken. De lijst van rensters die het nu goed doen bij WorldTour-ploegen is indrukwekkend: Demi Vollering, Lorena Wiebes, Quinty Ton, Teuntje Beekhuis, Maike van der Duin, Daniek Hengeveld hebben allemaal een verleden bij ons. En onlangs heeft Femke de Vries de stap gezet naar Visma | Lease a Bike. We mogen trots zijn dat we aan de basis stonden van zoveel mooie carrières, een tourzege en hopelijk verschillende olympische medailles'' klinkt het in een persbericht. Ook concludeert het team dat Nederland dan in 2025 geen continentaal UCI-team heeft, omdat VolkerWessels de stap zet naar pro continentaal en ons land verder WorldTour-teams als SD Worx-Protime, Visma - Lease a Bike en DSM Firmenich PostNL kent.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl