Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lemmen twee jaar langer bij Visma

Woensdag 10 juli 2024

Elite men - Team Visma | Lease a Bike heeft het contract van Bart Lemmen opengebroken en met twee jaar verlengd. De 28-jarige ex-militair die momenteel debuteert in de Tour de France, ligt nu tot eind 2027 vast bij het Nederlandse WorldTour team.

Met een vijfde plaats in de Tour Down Under, tiende plaats in de UAE Tour en een tweede plaats in de Tour of Norway, is Bart Lemmen een van de revelaties van het wielerseizoen 2024. Hij is pas bezig aan zijn tweede seizoen als profwielrenner en zijn eerste op WorldTour niveau. Dankzij zijn goede prestaties debuteert Lemmen momenteel in de Tour de France. Dat Tour-debuut illustreert de indrukwekkende opmars die de Nederlander, die drie jaar geleden nog voor de luchtmacht werkte, doormaakt.

"Bart heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt", beaamt sportief directeur Merijn Zeeman. "Hij is twee jaar geleden pas prof geworden en nu rijdt hij al in de Tour. Wij waren vorig jaar al onder de indruk van zijn vermogen en dit jaar heeft hij daar weer een flinke schep bovenop gedaan. We geloven dat hij zich nog verder kan ontwikkelen, daarom binden we hem graag langer aan de ploeg. Hij is een hele goede klimmer, heeft al mooie resultaten behaald dit jaar in de Tour Down Under, UAE Tour en Tour of Norway en bewijst ook nu in de Tour weer zijn waarde door zich op een knappe manier in dienst te stellen van Jonas Vingegaard."

Lemmen zelf is heel blij met het vertrouwen dat spreekt uit deze vroegtijdige contractverlenging. "Ik voel me thuis in deze ploeg. Ik ben nog maar twee jaar profrenner en blijf me verder ontwikkelen. Dit jaar heb ik veel geleerd. Het is dan ook ongelooflijk leerzaam om te mogen werken met renners als Jonas Vingegaard, Matteo Jorgenson, Sepp Kuss en Wout van Aert. Ik voel het vertrouwen van de ploegleiding en dat doet me goed. Ik ben dan ook heel blij om nu al voor twee jaar bij te kunnen tekenen."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl