Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bekkenk wint Beachrace Noordwijk (+video)

Zondag 08 december 2013

Offroad - Ramses Bekkenk heeft in Noordwijk de SRAM MTB Race op zijn naam geschreven. De renner van Koga bleef zijn ploeggenoot Stefan Vreugdenhil en Bram Imming voor. Bekkenk maakte zijn status van strandspecialist opnieuw waar.

Sebastian Langeveld - onlangs nog winnaar in Scheveningen - werd achtste. Alieke Hoogenboom werd eerste bij de vrouwen. Zij kreeg Nina Kessler (tweede) en Pauliena Rooijakkers (derde) van het Boels-Dolmans Cycling Team mee op het podium.

Bekkenk had het lastig

Met de wind in de rug reed een grote kopgroep met daarbij de Koga renners Bram Rood, Ramses Bekkenk en Stefan Vreugdenhil richting het keerpunt bij Ijmuiden. Bekkenk moest echter door het hoge tempo voor de  wind lossen uit de kopgroep. “Ik had het even lastig in het begin en werd er gewoon af gereden. Door gewoon tempo te blijven rijden kon ik toch weer vooraan aansluiten. Als ploeg waren we met Stefan en Bram in de kopgroep goed vertegenwoordigd en in de finale ben ik met Tibor Zwaan weg gesprongen. Toen nog volle bak door de laatste zandstrook en de winst was binnen al kwam Stefan nog dicht bij. ”, aldus Bekkenk.

Foto: Femke Hof

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl