Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sponsors niet in rij voor vrouwenversie Tour of Britain

Dinsdag 17 december 2013

Women - De Tour of Britain voor vrouwen kan in het vrouwenpeloton op veel enthousiasme rekenen. Niet alleen laat de organisator van de Britse etappekoers voor mannen zien dat een vrouwenevenement goed vast te haken valt aan de manneneditie, ook in het prijzengeld worden de renners en rensters gelijk behandeld. voor de winnares ligt 50.000 pond klaar. Maar gaat de wedstrijd wel door?

De in Nederland rijdende Lizzie Armitstead (nummer twee van de Olympische Spelen van Londen 2012 en rijdend voor Boels-Dolmans) en Lucy Garner (tweevoudig wereldkampioene bij de junior-vrouwen en uitkomend voor Argos-Shimano) zouden maar wat graag deelnemen van 7 tot en met 11 mei aan deze ronde. Armitstead: "We rijden in heel Europa, maar krijgen niet vaak de kans om het vrouwenwielrennen van het hoogste niveau te tonen aan ons thuispubliek. Het lijkt me geweldig om over vertrouwde wegen te rijden en onze sport te promoten voor eigen volk." Garner: "Ik wil van deze ronde één van mijn doelen van dit seizoen maken. Ik vind het echt geweldig dat dit initiatief genomen is. Mijn persoonlijke inzet zou het zijn om een rit te winnen, dat zou ik geweldig vinden: de sprint winnen voor de ogen van je eigen landgenoten. Maar of ik win of niet, het kan een extra stimulans voor het vrouwenwielrenen in ons land zijn. "

Geen prioriteit vrouwen

Het is alleen te hopen dat de wedstrijd doorgang kan vinden. The Independer meldt deze week dat de sponsoring niet van de grond komt waar het om de vrouwenversie gaat. De organisatie krijgt van veel bedrijven te horen dat ze willen focussen op de mannenwedstrijd en geen prioriteit te geven aan vrouwensport. Van de 300 benaderde bedrijven heeft er nog niet één een substantiele bijdrage over voor het evenement, dat door ITV4 op tv zal worden getoond. De organisatie heeft minimaal nog 500.000 pond nodig om de eerste Tour of Britain van de grond te krijgen.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl