Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Karsten Kroon: 'Voel me bevoorrecht'

Dinsdag 17 december 2013

Elite men - Wat Karsten Kroon zelf al had laten doorschemeren, is nu ook door werkgever Tinkoff-SaxoBank bekend gemaakt: de 37-jarige Drent blijft nog een jaar actief in het peloton. Kroon zegt zich bevoorrecht te voelen.

"Ik ben heel blij dat ik bij dit team kan blijven fietsen. Ik ben niet meer zo sterk als toen ik dertig was, maar ik kan veel ervaring overbrengen op de jongere renners. Ik houd simpelweg erg van wielrennen en zolang die passie blijft en ik nog altijd iets kan toevoegen aan het team, wil ik in het peloton blijven. Er zijn nog altijd goede renners die geen contract hebben voor 2014, dat maakt dat ik me bevoorrecht voel om deel uit te mogen maken van één van de beste teams uit het peloton."

Karsten is sleutelfiguur

Teammanager Bjarne Riis steekt de loftrompet over Kroon en zijn één jaar oudere ploeggenoot Nicki Sorensen, die ook aan de ploeg verbonden blijft. "De waarde van dit soort renners mag niet onderschat worden, ze brengen stabiliteit in de ploeg en ze zijn ook nog prettig gezelschap."  Kroon noemt hij een sleutelfiguur in de klassiekers. "Hij kan zijn ploeggenoten gidsen met zijn vaardigheden en routine. Hij kent deze wedstrijden beter dan de meeste coureurs en had bijvoorbeeld een grote rol in de zege van Roman Kreuziger in de Amstel Gold Race dit jaar." 

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl