Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans gaat op Specialized fietsen

Donderdag 19 december 2013

Women - Het Boels-Dolmans Cycling Team is voor de komende drie seizoenen een samenwerking aangegaan met het fietsenmerk Specialized. Tot en met het olympische jaar 2016 loopt het contract tussen de UCI-vrouwenploeg en het Amerikaanse fietsenmerk.

Zowel Specialized, Boels Rental als Dolmans Landscaping Group zijn bijzonder verheugd over de tot stand gekomen samenwerking, die zeer goed aan sluit bij de ambities en de winnaarsmentaliteit van de genoemde sponsoren én van het team. Yvo Hoppers, marketing & communicatie manager bij Boels Rental: “We willen op alle terreinen aan de top staan. Dat geldt ook voor onze ploeg. Bij een topploeg hoort ook het beste materiaal. Wij zijn dan ook zeer blij met de samenwerking met Specialized.”

Ambities waarmaken

Erwin Janssen, eigenaar/directeur van Dolmans Landscaping Group,onderschrijft die mening: “Met dit topmateriaal hebben wij het vertrouwen om onze ambities de komende jaren waar te maken.” De beide hoofdsponsors van het team - Boels Rental en Dolmans Landscaping Group - zijn ervan  overtuigd dat deze samenwerking zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de ploeg, waarbij de inzet is om tot de absolute top van het internationale rouwenfietsen te behoren. Daartoe werden dit seizoen enkele versterkingen aangetrokken, waarvan wereldkampioene tijdrijden en nummer 3 op de UCI ranking, Ellen van Dijk en de merikaanse topper Megan Guarnier het meest in het oog springen. Afgelopen seizoen had de ploeg met Lizzie Armitstead ook al de winnares van het zilver in de olympische wegwedstrijd aangetrokken.

Grote bekendheid

Van Dijk werd in september twee keer wereldkampioen op een Specialized, ze won immers ook de WK-ploegentijdrit voor merkenteams. Boels Rental heeft zich inmiddels een grote bekendheid verworven in het wielrennen. In het vrouwenwielrennen is het internationale verhuurbedrijf bekend vanwege de sponsoring van het Boels-Dolmans Cycling Team en van de internationale vrouwenwedstrijden Holland Ladies Tour, Holland Hills Classic en de Wereldbeker Ronde van Drenthe. Van deze wedstrijden is het bedrijf hoofdsponsor en naamgever. Maar ook het mannenpeloton wordt ondertussen vaak geconfronteerd met de opvallende oranje kleur van dit bedrijf. Dolmans Landscaping is al langer met de wielersport verweven. Als co-sponsor van de Flexpointvrouwenformatie en naamgever van de Dolmans Heuvelland Classic timmerde het internationale bedrijf in groenvoorziening al vroeg aan de weg in deze tak van sport. Ook was het bedrijf de initiator van de huidige vrouwenploeg, waarvoor men inmiddels in Boels Rental een partner gevonden heeft om gezamenlijk de grote ambities waar te maken. Tenslotte is het bedrijf uit Bunde gastheer van de start van de afsluitende selectieve etappe van de Boels Rental Holland Ladies Tour.

Toonaangevend in tijdritten

Specialized – opgericht door en voor fietsers - is als fietsenmerk de afgelopen jaren toonaangevend gebleken in de absolute top van het internationale mannen- en vrouwenpeloton. De afgelopen twee jaar resulteerde dat in de winst op de WK-ploegenti jdrit bij zowel de mannen als de vrouwen en werden op het afgelopen WK in Florence Tony Martin en Ellen van Dijk wereldkampioen tijdrijden op Specialized-fietsen. Ook werden er met regelmaat klassiekers en etappezeges in grote ronden gewonnen. Eugene Fierkens, General Manager Specialized Europe B.V.: “Wij dragen het vrouwenwielrennen al jaren een warm hart toe en ontwikkelen voor deze dames specifieke producten die een functionele meerwaarde hebben. Het is prachtig dat we met dit team en onze damesproducten een nog actievere rol kunnen spelen in het internationale wielerpeloton. Onze ambities en de ambities van het team sluiten perfect op elkaar aan”. Het Boels-Dolmans Cycling Team kan de komende drie seizoenen dan ook rekenen op specifiek voor
vrouwen ontworpen fietsen en accessoires die zorgen dat de rensters over de ideale voorwaarden beschikken om hun prestaties te kunnen leveren.

foto: Sportfoto.nl



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl