Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Energiewacht Tour moet proloog schrappen

Zaterdag 21 december 2013

Women - De Energiewacht Tour 2014 blijft net zoals afgelopen jaren een vijfdaagse wedstrijd. De Internationale Wielerunie (UCI) heeft geen akkoord gegeven voor de door de organisatie aangevraagde zesde wedstrijddag.

De reden die de UCI daarvoor aanvoert, is dat de internationale koerskalender in deze periode van het jaar erg vol is. De geplande proloog in Appingedam zal daarom vervallen. De Energiewacht Tour met etappes in de gemeenten Delfzijl, Bellingwedde, Vlagtwedde, Stadskanaal, Oldambt, Tynaarlo, Eemsmond en Veendam zal plaatsvinden van 9 tot en met 13 april.

Geen signaal

"Dit is ontzettend vervelend, vooral voor iedereen die betrokken is bij de organisatie in Appingedam/Delfzijl. Wij hadden geen enkele aanleiding om te vermoeden dat deze zesde dag een probleem zou gaan opleveren. Er was geen eerder signaal vanuit de UCI gekomen, dit is een onaangename verrassing’, stelt koersdirecteur Thijs Rondhuis van de Energiewacht Tour. "Wij hadden ons erg verheugd op de avondproloog en hopen dit onderdeel in de toekomst alsnog in Appingedam te kunnen laten plaatsvinden."

Etappeschema Energiewacht Tour

09-04: Etappe 1: Delfzijl-Delfzijl: 95,5 km

10-04: Etappe 2: Westerwolde-Westerwolde: 117 km

11-04: Etappe 3a: Ploegentijdrit Oldambt: 16 km

11-04: Etappe 3b: Tynaarlo-Tynaarlo: 100 km

12-04: Etappe 4: Eemsmond-Eemsmond: 143 km

13-04: Etappe 5: Veendam-Veendam: 108 km 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl