Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel wint wereldbekercross Heusden-Zolder

Donderdag 26 december 2013

Offroad - Mathieu van der Poel heeft in Heusden-Zolder de vijfde manche van de wereldbeker veldrijden bij de beloften gewonnen. Het Talent van het Jaar 2013 heeft daarmee zijn leiderspositie in het klassement verstevigd.

Achter Wout van Aertgaf ook wereldkampioen Mike Teunissen blijk van goede vorm. De Limburger maakte zijn rentree in het veld met een (derde) podiumplaats. Met Stan Godrie (vijfde) en David van der Poel (zesde) eindigden er maar liefst vier Nederlanders bij de eerste zes. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Mathieu van der Poel ruim vijftig punten voorsprong op Van Aert in de stand om de Coupe du Monde.

Teunissen tevreden

Teunissen beschouwde de derde plaats als een opsteker, nadat hij sinds Gieten (waar hij viel net na de start) even gepland op rust was gezet door de ploeg na een lang wegseizoen. "Het is altijd afwachten waar je staat. Ik had de afgelopen weken wel gezien dat Van der Poel en Van Aert er op dit moment boven uit steken bij de beloften. Mijn inzet was dan ook een podiumplaats en het is mooi dat dit gelukt is. Ik plaatste op een gegeven moment zelf een aanval. Mathieu nam die over en daar had niemand een antwoord op. Ik kon wel in de achtervolging met Van Aert mee. Die moest ik op het laatst laten gaan, maar het viel me eigenlijk toch mee dat ik niet te veel hoefde toe te geven, zeker ook omdat het wennen is om weer voor het eerst vijftig minuten volle bak te gaan. Met deze prestatie kan ik verder richting de kampioenschappen.”

Foto: © Sportfoto.nl/Bart Hazen

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl