Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Langeveld en Vos winnen Egmond-Pier-Egmond

Zaterdag 11 januari 2014

Offroad - Sebastian Langeveld en Marianne Vos zijn winnaars geworden van Egmond-Pier-Egmond. Voor beiden was het de tweede keer dat ze deze strandrace wonnen. Langeveld greep eerder in 2009 al de winst, Vos won ook vorig jaar.

 Langeveld wist in een zware editie van Egmond-Pier-Egmond al snel dat hij goede benen had, maar Bram Rood bleek een taaie tegenstander. “Die kon ik gelukkig ter hoogte van Castricum ook afschudden, want die maakte een goede indruk onderweg en wilde ik liever niet naar de streep nemen. Om risico’s te vermijden." Langeveld won dit jaar ook de strandrace van Scheveningen. "Natuurlijk piek je hier niet edht naar toe. Mijn eerste serieuze doelen zijn de Omloop Het Nieuwsblad en de aprilklassiekers Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Maar ik vind het voor de afwisseling leuk te doen in de voorbereiding en neem dit soort wedstrijden zeker ook serieus. Ik start om mee te doen voor de winst." Bram Rood werd tweede, de Belg Kevin van Hoovels derde.

Vos voor Knetemann

Bij de vrouwen volgde Marianne Vos zichzelf op als winnares. Een dag voor het NK veldrijden in Gieten was ze opnieuw de beste op het strand. Haar ploeggenote Roxane Knetemann van Rabobank-Liv/Giant werd tweede, Alieke Hoogeboom derde. Vos had afgezien langs de Noord-Hollandse kust. "Vooral het begin was loodzwaar. Je had maar een smalle strook om op te rijden en het ging zeker niet vanzelf. Toch ben ik niet bang dat ik te diep gegaan ben een dag voor het NK veldrijden, dat moet ik aankunnen. Het is leuk om te doen, maar je kunt je hierbij nooit verstoppen. Je gaat er altijd volle bak voor als je eenmaal bezig bent. Roxane drong ook nog even aan, dus ik moest ook wel het maximale geven." In de KNWU Strandcompetitie zijn de leiderstruien na Egmond-Pier-Egmond voor Alieke Hoogeboom bij de vrouwen en Ronan van Zandbeek (De Rijke-Shanks) bij de mannen.

Mannen: 1. Sebastian Langeveld (Garmin-Sharp) 1.19.04, 2. Bram Rood (KMC-Koga) 1.28, 3. Kevin van Hoovels (Bel/Betekom) 1.32, 4. Ivar Slik (Rabobank DT) 2.08, 5. Ronan van Zandbeek (De Rijke-Shanks) 2.15, 6. Bram Imming (WV Noord-Holland) 2.19, 7. Bram de Waard (Beukers Bike Centre) 2.20, 8. Thomas Dekker (Garmin-Sharp) 2.25, 9. Ramses Bekkenk (KMC-Koga) 2.26, 10. Laurens ten Dam (Team Belkin) 2.32

Vrouwen: 1. Marianne Vos (Rabobank-Liv/Giant), 2. Roxane Knetemann (Rabobank-Liv/Giant), 3. Alieke Hoogeboom (BikeZone), 4. Iris Slappendel (Rabobank-Liv/Giant), 5. Ellen van Dijk (Boels-Dolmans)



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl