Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos wil op drie WK's uitblinken in 2014

Maandag 13 januari 2014

Women - Marianne Vos wil in 2014 inzetten op drie wereldtitels. Naast het WK op de weg en de mondiale titelstrijd in het veld - prijzen die ze in 2013 won - is de titel van de WK-ploegentijdrit een nieuw objectief van de kopvrouw van Rabobank/Liv.

"Het wordt zeker niet eenvoudig de regenboogtruien van afgelopen jaar opnieuw te veroveren, de concurrentie van Katie Compton in het veld maakt dat de afgelopen week ook heel duidelijk. Maar ik denk dat we met een sterker team dan ooit een reeel doel kunnen maken van de ploegentijdrit voor merkenteams in Ponferrada. Het zilver van 2013 smaakt naar meer. Ook toen hoopten we op goud, maar wisten we dat het lastig zou worden. Nu zit het er echt in." Vos ziet in de versterking van de ploeg, met name Anna van der Breggen als nummer vier werd nadrukkelijk gepresenteerd als een aanwinst, een pluspunt.

Vaker stap terug

Maar ze denkt tegelijkertijd dat ze als gevolg daarvan in het komende wegseizoen vaker een stap terug zal doen. "Door de komst van Van der Breggen, maar ook omdat ik denk dat rensters als Pauline Ferrand-Prevot, Annemiek van Vleuten en Lucinda Brand progressie zullen maken. Ik heb er geen moeite mee om in grote wedstrijden ook eens voor een ander te rijden. Zelf winnen heb ik al veel gedaan, ik merk dat ik steeds meer voldoening haal uit het leveren van mijn bijdrage aan het winnen van een ander. Begrijp me niet verkeerd, mijn zegehonger blijft, maar ik denk dat we in deze ploeg meer troeven kunnen uitspelen en er niet alleen naar mij gekeken hoeft te worden" aldus de renster die bij de presentatie in Utrecht bekend maakte met haar team ambassadrice van het Jeugdsportfonds te zijn geworden.



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl