Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Koga kijkt uit naar internationale koersen

Dinsdag 19 maart 2013

Elite men - Het Koga Cycling Team won dankzij Bart van Haaren al de Omloop van de Houtse Linies. Maar de formatie van Ton Welling en Pascal Vergeer wil er vooral staan vanaf de eerste internationale koersen op de Nederlandse kalender. Als ook Wim Stroetinga en Peter Schep weer inzetbaar zijn na een lange baanwinter.

Met twaalf inzetbare renners voor het wegprogramma - sprinter Teun Mulder rijdt immers alleen op de piste - is het gemis bij het Koga Cycling Team merkbaar dat Wim Stroetinga, Peter Schep en Nick Stöpler nog even bijkomen van een drukke baanwinter. Vanaf de Omloop van de Glazen Stad - zondag 7 april - is dit trio ook weer present. Manager Ton Welling is er blij mee: "Natuurlijk. Deze drie mannen hebben op de baan laten zien in goeden doen te zijn. De ervaring van Peter, het talent van Nick en de afmakerskwaliteiten van Wim geven de ploeg straks zeker een boost."

Ambities

Maar het was volgens Welling al het plan om toe te werken naar de internationale koersen die eind maart, april en mei op het programma staan. "Dat begint al in de Volta Limburg Classic, waar we ons via een trainingskamp in Limburg goed op willen voorbereiden. Maar ook koersen als de Ronde van Noord-Holland, de Ronde van Overijssel en Olympia's Tour zijn van belang voor ons. Daar kunnen we met het oog op onze Nederlandse sponsors in de picture rijden. Maar bovendien is het belangrijk om te laten zien dat het terecht is dat we op termijn een stapje hoger willen. In die koersen ligt voor ons de uitdaging, meer nog dan in de nationale wedstrijden, waar het misschien wel gemakkelijker is om te winnen. Maar als we in de genoemde koersen echt tussen de internationale teams voor de winst mee kunnen doen - en Wim Stroetinga kan dat ook in de Belgische koersen van de UCI Europe-kalender - dan laten we zien, terecht ambities te hebben voor het pro continentale niveau."

Foto: (C) SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl