Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen tussentijdse rapportage commissie Sorgdrager

Dinsdag 19 maart 2013

Elite men - De commissie Sorgdrager, die onderzoek doet naar dopinggebruik in het Nederlandse wielrennen, komt niet met een tussentijdse rapportage. De commissie wil zich volledig richten op het eindrapport, dat 1 juni gepresenteerd moet worden. Een eventuele tussenrapportage werd voor 1 april verwacht.

De commissie, ingesteld door de KNWU en het NOC*NSF, richt zich op het functioneren van het (anti)dopingsysteem en niet op het opsporen van individuele overtreders. Renners en andere mensen uit de wielerwereld krijgen de mogelijkheid om in vertrouwen hun verhaal te doen. Er staan geen sancties tegenover, al kan de commissie adviseren overtredingen te melden bij de Dopingautoriteit.

Convenant wielerploegen
Het onderzoek van ex-minister Winnie Sorgdrager en haar commissieleden staat los van de overeenkomst die de KNWU met wielerploegen Blanco Pro Cycling en Vacansoleil-DCM heeft gesloten. Die overeenkomst biedt alle werknemers van de ploegen de mogelijkheid om (tegen strafvermindering, als het gaat om de periode voor 2008) dopinggebruik op te biechten. Alle werknemers worden intern verhoord en moeten een verklaring ondertekenen. Voor 1 april moet dit onderzoek worden afgerond.

 

Foto (c): SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl