Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Belkin wil beter doen in klassiekers en Tour

Maandag 20 januari 2014

Elite men - Team Belkin werd vandaag in Hilversum gepresenteerd aan de pers. De ploeg straalde vertrouwen en ambitie uit in het Theater van Beeld en Geluid. Belangrijke doelen zijn een klassieker winnen en beter doen dan de zesde plaats van Mollema in de Tour van 2013.

Technisch eindverantwoordelijke Nico Verhoeven denkt ook dat de statistieken voor zijn ploeg spreken. "We beschikken met belangrijke kopmannen als Lars Boom, Bauke Mollema en Robert Gesink over renners die een leeftijd gaan bereiken waarop ze grote koersen kunnen gaan winnen. Voorjaarsklassiekers en grote ronden win je maar zelden als je begin twintig bent, dan moet je tegen de dertig lopen of die leeftijd hebben. Ik denk dat Lars Boom en Sep Vanmarcke in goede gezondheid voor het podium mee kunnen doen in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. En als je voor het podium mee kunt doen, kun je ook winnen Het is nu alleen zaak om eens een goede voorbereiding te hebben zonder ziekte of blessures, dan ga ik met vertrouwen op pad met die mannen in april."

Tourselectie

Voor de Tour de France denkt Verhoeven dat de basis van afgelopen jaar een goede kans maakt om weer van start te gaan in La Grande Boucle. "Een belangrijk verschil zal zijn dat Robert Gesink via een hoogtestage in de Verenigde Staten gaat toeleven naar de Tour en geen Giro rijdt. Gezien zijn uitslagen uit het verleden is hij samen met Bauke Mollema kopman, maar ook Laurens ten Dam kan een belangrijke rol spelen. Begin juni kun je pas echt met die renners naar de Tour gaan kijken en na de kasseienrit in de Tour kun je de balans opmaken en kijken wie er goed voor staat. We zijn blij dat we met Laurens een man achter de hand hebben die ook een klassement kan rijden." Ook mannen als Boom, Vanmarcke, Wynants, Tankink en Leezer komen normaal gesproken weer in aanmerking voor de Tour. "We zullen zeker weer dat soort renners gaan inzetten. Vorig jaar is het goed bevallen om dergelijke sterke coureurs tot onze beschikking te hebben op het vlakke, dit jaar zijn er nog meer vlakke ritten ook. Of het die mannen weer zijn, weten we pas later. Maar we hebben vertrouwen in onze aanpak en dergelijke renners hebben wel getoond die taken aan te kunnen."

 foto (c) Sportfoto.nl - Dick Soepenberg



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl