Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gesink vijfde in door Ulissi gewonnen etappe

Woensdag 22 januari 2014

Elite men - Robert Gesink eindigde opnieuw voorin de uitslag in de Tour Down Under. In een door Diego Ulissi (Lampre-Merida) gewonnen tweede etappe werd de Achterhoeker van Team Belkin vijfde. In het algemeen klassement bezet hij de achtste plaats.

De leiding blijft in handen van Simon Gerrans. Boy van Poppel (Trek) zat in deze 150 kilometer lange rit met aankomst in Stirling mee met een vlucht van drie, maar werd ruim voor de streep tot de orde geroepen, waarna een groep van bijna honderd man in een oplopende finishstraat sprintte voor de dagwinst. Met nog drie kilometer te gaan, schoof Gesink in het kielzog van ploegmaat Bram Tankink naar voren. "Natuurlijk missen we David Tanner ontzettend, maar de overgebleven jongens hebben keihard voor me gewerkt”, aldus Gesink. “Ik had in de sprint nog iets beter kunnen zitten qua positie, want een paar renners voor me konden het tempo niet bolwerken, maar gelukkig finishten we allemaal in dezelfde tijd. Ik ben tevreden met mijn vijfde plaats. Ik sta tussen sterke rijders. Het bewijst dat ik een goede winter achter de rug heb. Dit is goed voor het zelfvertrouwen. Mijn ploegmaten weten nu ook dat ik goed ben en dat is fijn voor het moraal.”

Zwaarder gewild 

Gesink had het parcours woensdag het liefst nog iets zwaarder gezien. “We moesten het lokale rondje twee keer over, terwijl dat vorig jaar vijf keer was. Dat had ik dit jaar liever ook gehad, aangezien iedereen dan wat meer vermoeid was geweest en dat had in mijn voordeel geweest.” Donderdag verwacht Gesink een zware etappe. Met de Corkscrew op enkele kilometers van de meet verwacht de Nederlander dat de rit wel eens bepalend kan worden. “Het klassement gaat in grote lijnen bepaald worden. Natuurlijk wacht zaterdag nog Wilunga Hill, maar morgen wordt een belangrijke dag. We hebben de klim verkend dus we weten wat ons te wachten staat.”

Foto: © Sportfoto/George Deswijzen



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl