Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Robert Slippens stoomt rensters Boels-Dolmans klaar voor ploegentijdrit

Woensdag 22 januari 2014

Women - Het Boels-Dolmans Cycling Team zal Robert Slippens op projectbasis inzetten voor deze UCI-vrouwenformatie. De voormalig KNWU-bondscoach en oud-baanwielrenner neemt als performance trainer met name de tijdritten van de rensters van het team onder de loep.

Daarbij zal hij speciaal aandacht besteden aan de discipline ploegentijdrit. Slippens zal deze functie gaan combineren met eventuele andere activiteiten in de wielersport.

Het Boels-Dolmans Cycling Team is onlangs met fietsensponsor Specialized overeen gekomen dat de rensters van het team onder het performance program van de Amerikaanse fietsenfabrikant vallen, waardoor ze optimaal begeleid kunnen toeleven naar de WK-ploegentijdrit in Ponferrada later dit jaar.  Daarvoor worden de rensters allemaal optimaal op hun fiets geplaatst en wordt in windtunneltests gezocht naar de perfecte fietshouding voor een (ploegen)tijdrit. De ambitie van de ploeg is om op de WK-ploegentijdrit voor de medailles mee te doen, waarbij beschikt kan worden over wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk als gangmaker voor het team. Slippens gaat dit onderdeel specifiek begeleiden, zodat de andere ploegleiders Danny Stam en Bram Sevens zich op het reguliere wegprogramma kunnen richten.

Robert Slippens (38) nam als baanwielrenner deel aan vier edities van de Olympische Spelen (Atlanta, Sydney, Athene en Beijing) en won samen met Danny Stam elf zesdaagsen. Ook behaalde hij meerdere medailles en wereldbekerzeges op de baan. In de aanloop naar Londen 2012 was de Noord-Holllander bondscoach van de KNWU-baanselectie. Toen er gesneden werd in het budget van de bond, besloot Slippens vrijwillig terug te treden. Na een periode van bezinning heeft hij veel zin in nieuwe uitdagingen in de sport. In het verleden was de pistier ook koersdirecteur van Olympia’s Tour en wedstrijdleider in de Zesdaagse van Brabant.

Het Boels-Dolmans Cycling Team heeft zich tot minimaal eind 2016 verbonden aan de vrouwenwielersport, voor eenzelfde termijn is ook wereldkampioene Ellen van Dijk vast gelegd. De ploeg wil de komende drie seizoenen een vaste waarde zijn in de top van het vrouwenwielrennen. Onlangs werd de ploeg in de door de internationale wielerbond UCI bekend gemaakte ranglijst op de derde plaats geklasseerd. De ploeg begint het seizoen op  4 februari in de Ladies Tour of Qatar, waar onder anderen Ellen van Dijk en vice-olympisch kampioene op de weg Lizzie Armitstead hun opwachting maken voor de ploeg. 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl