Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Down Under: Evans wint, Gesink stijgt

Donderdag 23 januari 2014

Elite men - In de Tour Down Under heeft Cadel Evans de macht gegrepen. In de derde selectieve etappe naar Campbelltown wist hij vijftien seconden voorsprong te nemen op een groep achtervolgers van twaalf rennners. Daarbij ook Robert Gesink, die met een tiende plaats zijn derde top 10-notering in drie dagen realiseerde.

In het algemeen klassement - aangevoerd door Evans - is de renner van Belkin nu vijfde. Hij maakte na afloop een tevreden tussenbalans op. "Het was op Corkscrew Road een heel eerlijke koers. Toen Evans met Porte weg was en Gerrans in de achtervolging ging, kon ik net niet volgen. Het verschil op de top was klein, maar omdat we in de groep een paar ploeggenoten van de mannen vooruit hadden, werd er amper gereden. Met Nathan Haas van Garmin wist ik het gat me Porte en Gerrans uiteindelijk toch nog dicht te krijgen. Het niveau ligt deze week echt heel hoog.”

Maximale resultaat

Met nog drie dagen te gaan kijkt Gesink met vertrouwen vooruit. “Morgen is een vlakke rit die normaal gesproken in een sprint eindigt. Voor de klassementsmannen gaat het zaterdag gebeuren op Willunga Hill. Dat is een aankomst bergop en wordt dus net weer wat anders dan vandaag. Het wordt een mooie en eerlijke strijd. Ik sta nu vijfde, dat is netjes en een goede uitgangspositie, maar ik wil naar boven blijven kijken. Ik wil er deze week het maximale uit halen.”  

Foto: © Sporfoto/George Deswijzen



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl