Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra wil titel verdedigen in Dwars door Vlaanderen

Dinsdag 19 maart 2013

Elite men - Niki Terpstra hoopt woensdag zijn titel in Dwars door Vlaanderen te prlongeren. De Nederlands kampioen pakte vorig jaar de zege, en is er klaar voor dat kunststukje te herhalen. 'Het wordt heel speciaal om met rugnummer 1 te starten. Ik ga opnieuw voor de winst.'

Terpstra ging zondag nog van start in Milaan-San Remo, maar reed de Italiaanse klassieker, die onder erbarmelijke weersomstandigheden werd verreden, niet uit. Voor woensdag zijn de weersvoorspellingen ook niet echt gunstig, maar dat deert Terpstra niet. "Ik houd niet van sneeuw, maar regen is echter geen probleem. Ik ga opnieuw voor de winst."

Speciaal
Terpstra kijkt met een warm gevoel vooruit naar de Belgische semiklassieker. "Het wordt speciaal en misschien wel emotioneel, want ik sta aan de start in mijn Nederlandse kampioenstrui en met nummer 1 op mijn rug." Voor Terpstra was de zege in Dwars door Vlaanderen misschien wel de grootste in zijn carrière. In 2012 pakte hij ook nog de Nederlandse titel en werd hij uitgeroepen tot Wielrenner van het Jaar.

Foto (c): OPQS/Tim de WaeleTags: Terpstra

Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl