Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vermeltfoort grijpt net naast winst in Normandie

Dinsdag 19 maart 2013

Elite men - Coen Vermeltfoort heeft in de eerste reguliere etappe van de Tour de Normandie net naast de dagwinst gegrepen. De renner van De Rijke-Shanks moest alleen Fabio Silvestre (Leopard-Trek) voor laten gaan. "Die kwam er op het laatst nog voorbij. Balen, want ik was er dichtbij."

Vermeltfoort zette de afgelopen winter een stap terug van het WorldTour-team van Rabobank naar De Rijke-Shanks. "Omdat ik hier de kansen krijg om te laten zien wat ik in huis heb'', zei hij over deze stap. In deze etappe van Colombelles naar Forges Les Eaux over 201 kilometer werd de finale gekenmerkt door valpartijen. "Ik wist in de laatste kilometers nog net aan te sluiten bij de eerste groep nadat er tot drie keer renners tegen de grond sloegen. Daar moest ik een serieuze inspanning doen. Op 300 meter van de streep viel er weer iemand net voor mijn neus. Daardoor ging ik op een iets te zware versnelling de sprint aan, maar toch leek ik op weg naar de winst. Op het laatst kwam die Silvestre er nog voorbij."

Balen
Vermelfoort baalde even flink. "Natuurlijk. De ploeg heeft hard gewerkt vandaag en had alle vertrouwen in mij. Dan had ik het graag af willen maken. Het zat er helaas net niet in, maar het geeft wel vertrouwen voor de rest van de week." Nick van der Lijke van het Rabobank Development Team eindigde als zevende. Silvestre is de nieuwe leider, Vermeltfoort is op de vierde plaats (op 12 tellen) de beste Nederlander. Ivar Slik (Rabo DT) speelde zijn bergtrui vandaag kwijt.

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl