Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van den Brand: 'Balen dat ik er niet bij ben'

Maandag 27 januari 2014

Offroad - Twan van den Brand was vorig jaar één van de slechts drie landgenoten die af mocht reizen naar het Amerikaanse Louisville voor het WK veldrijden bij de elite. Het WK in eigen land gaat zondag echter aan zijn neus voorbij. En dat is zuur voor de renner van het Orange Babies Cycling Team.

Van den Brand steekt daarbij de hand in eigen boezem: “Als ik al teleurgesteld ben, is dat in mijn prestaties. Ik begrijp dat ik geen sterke papieren te overleggen had, zeker niet na mijn wedstrijd in Nommay. Het is voor mij confronterend dat ik meer dan ooit alles gedaan en gelaten heb voor mijn sport, alles erop wees dat ik ook in goeden doen was, maar dat het er een seizoen lang niet uit is gekomen. Dan weer door pech, dan weer door ziekte, zoals nu in de aanloop naar Nommay. Ik heb geprobeerd niet in een negatieve spiraal te komen, ben altijd – samen met mijn begeleiders – vol goede moed naar de volgende wedstrijd gereisd, maar natuurlijk baal je wel als je weer wordt terug geslagen. En voor je gevoel niet kunt laten zien wat je in huis hebt.” De Brabander betreurt het dat de KNWU de zevende startplek niet invult zondag bij de elite. "Of die nu naar mij gegaan was of niet. Die plek blijft nu leeg en dat is zonde."

Supporteren in Hoogerheide

Van den Brand is door zijn supporters uitgenodigd om de wedstrijd dan maar vanaf de kant te bekijken. ‘Als ik niet ga rijden, dan moet ik maar als supporter naar Hoogerheide. Kan ik de koers eens van de andere kant van het hek beleven. Ik denk er serieus over om dat te doen, ja. Je moet toch verder de komende weken, waarom zou je dan je kop in het zand steken. Ik pak nu even rust en probeer er dan in de afsluitende wedstrijden nog iets van te maken. Zodat ik toch nog met een positief gevoel de zomer in kan. Al blijft het natuurlijk balen dat ik deze winter een WK in eigen land moet missen.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl