Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van IJzendoorn: 'Beloning voor hard werken'

Maandag 27 januari 2014

Offroad - Eddy van IJzendoorn kon zijn geluk niet op toen bondscoach Johan Lammerts hem liet weten dat hij zondag aan mag treden op het wereldkampioenschap veldrijden in Hoogerheide. De renner van Natubalans-Apex is voor het eerst in drie jaar terug op het belangrijkste veldritevenement van het jaar.

Zijn laatste optreden op een WK in Sankt Wendel (2010-2011) symboliseerde goed de onmacht van de renner uit Tiel. Hij werd op de plaatselijke atletiekbaan - waar de finishlijn was getrokken - voortijdig uit koers gehaald. De bond haalde dergelijke resultaten later aan om strenger te gaan selecteren voor WK's. "Het is een wonder dat ik nu weer een WK ga rijden. Ik heb lang gezocht naar een verklaring voor mijn mindere presteren en die pas heel laat gevonden. Ik was in april van vorig jaar zelfs even gestopt met fietsen. Maar de verklaring lag achteraf in een middel tegen migraine, daar zat een betablokker in, die mij eigenlijk weerhield van presteren. Door de stress en de mindere uitslagen kreeg ik vaker last van migraine en gebruikte ik meer medicijnen en zo kwam ik in een vicieuze circel terecht. Die is nu doorbroken."

Pechduivel

Dit seizoen leek de pechduivel toch weer zijn pad te kruisen. "Na de veldrit van Den Bosch kreeg ik last van zitvlakproblemen en ben ik een paar weken uit competitie geweest. Voordat je dan weer terug op het niveau van de concurrentie bent, dat duurt gewoon even. Het was alweer Kerst toen ik het goede gevoel terug kreeg. En toen heb ik een stijgende lijn ingezet, die resulteerde in onder meer de veertiende plaats in Nommay." Van IJzendoorn wist dat hij daar zondag moest presteren, bondscoach Lammerts had immers aangegeven eventueel renners toe te voegen aan zijn team. "Omdat ik heel weinig punten heb, moet ik altijd achteraan starten. Maar in de modder maakt dat niet uit, daar moet je gewoon je eigen tempo rijden. Eén voor één raapte ik de concurrentie op en uiteindelijk kreeg ik Niels Albert op de twaalfde plek nog in zicht. Maar die was net buiten mijn bereik en ik had het beste toen ook wel gehad."  Dat hij het WK mag rijden, voelt als een beloning. "Dit is de kers op de taart voor mij. Voor mijzelf een enorme stimulans, maar ook voor het vinden van nieuwe sponsors heel belangrijk. Ik hoop volgend jaar weer een stap te zetten, maar eerst wil ik op dit WK kijken wat er voor mij inzit."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl