Van Paassen kijkt weer vooruit bij Boels-Dolmans

Donderdag 30 januari 2014

Women - Sanne van Paassen maakt per 1 maart deel uit van het Boels-Dolmans Cycling Team. De 25-jarige Brabantse kwam als gevolg van een hardnekkige bovenbeenblessure deze winter niet in actie in het veld en ziet daarom ook het WK in Hoogerheide zaterdag aan zich voorbij gaan.

Renster en haar nieuwe werkgever zijn echter overtuigd van de kwaliteiten van Van Paassen als veldrijdster en wegrenster en hebben de intentie uitgesproken om voor langere termijn met elkaar in zee te gaan. Wel zal op verzoek van beide partijen later dit kalenderjaar een evaluatiemoment worden ingebouwd om te kijken hoe het herstel vordert. Haar contract loopt daarom vooralsnog tot het einde van 2014.

Stap gemaakt

Sanne van Paassen werd in de winter van 2010-2011 eindwinnares van de wereldbeker in het veld, was twee keer tweede op het Europees kampioenschap veldrijden en hoefde een winter geleden op het Nederlands Kampioenschap veldrijden in Hilvarenbeek alleen Marianne Vos voor te laten gaan. Ook werd zij twee keer vierde op een WK cyclocross.  In de kleuren van Rabobank liet de renster uit Vlierden afgelopen wegseizoen zien ook in deze discipline stappen gemaakt te hebben met een tweede plaats in Gent-Wevelgem en een derde stek in de GP Dottignies.

Wereldkampioene worden

Van Paassen is onverminderd ambitieus. “Mijn grote doel blijft het om op een dag wereldkampioene in het veld te worden. De blessure die me deze winter trof, was soms heel frustrerend omdat er een lang en onzeker herstel bij kwam kijken, maar op het mentale vlak ben ik hier straks sterker uit gekomen. Ik heb er bijzonder veel zin in om bij het Boels-Dolmans Cycling Team een nieuwe impuls aan mijn loopbaan te geven. Op de weg hoop ik allereerst mijn steentje bij te kunnen dragen aan het succes van de kopvrouwen, maar hoop ik mezelf ook verder te ontwikkelen.  Door een goed wegseizoen te draaien, hoop ik bovendien bij mijn oude niveau in het veld aan te haken volgende winter en hopelijk zelfs nog te verbeteren.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl