Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WK Hoogerheide 2009: goud Vos en Eising

Vrijdag 31 januari 2014

Offroad - Het WK Veldrijden vond in 2009 ook in Hoogerheide plaats. Bij die vorige editie was Nederland het meest succesvol in de breedte, maar sloegen de Belgen hun slag in het hoofdnummer bij de elite.  Vlaming Niels Albert greep er zijn eerste grote hoofdprijs bij de profs. De andere wereldkampioenen waren Marianne Vos (vrouwen), Philipp Walsleben (beloften) en Tijmen Eising (junioren).

Behalve de twee gouden medailles voor de selectie van de KNWU was er bij de junioren ook nog een zilveren plak voor Corné van Kessel. Een zwaar balende Lars van der Haar werd overigens vijfde dat jaar. Nu is hij Neerlands hoop bij de elite en kruist hij de degens met de kampioenen bij de elite en de beloften van 2009: Niels Albert en Philipp Walsleben. Tijmen Eising heeft inmiddels het crossen (voorlopig) vaarwel gezegd.

Albert ten aanval

Waar de Nederlanders en de Duitsers al meerdere medailles op zak hadden, stonden de Belgen nog met lege handen bij de start van de elite. Maar dat draaide een eensgezinde Belgische ploeg in het slotnummer helemaal om. Niels Albert trok vroeg ten aanval, ronden lang op enkele meters gevolgd door de Tsjech Zdenek Stybar, maar voorbeeldig afgeschermd door zijn landgenoten. Uiteindelijk won Albert de titel en verscheen met Sven Nys (brons) nog een tweede Belg op het podium en dus konden de Vlaamse supporters tevreden de grens oversteken naar huis. Net als Marianne Vos, want die veroverde in Hoogerheide haar tweede wereldtitel in het veld na afgerekend te hebben met de Duitse Hanka Kupfernagel en de Amerikaanse Katherine Compton.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl