Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild wint openingsetappe Tour of Qatar

Dinsdag 04 februari 2014

Women - Kirsten Wild heeft de eerste etappe van de Ladies Tour of Qatar gewonnen. In deze 97 kilometer lange etappe van Museum of Islamic Art naar Mesaieed wist een groep van circa twintig rensters vooruit te komen nadat de wind het peloton uiteen gescheurd had. Ondanks een uitval van Chantal Blaak (Specialized-Lululemon) in de finale, sprintte de kopgroep om de prijzen.

Wild schonk haar Giant-Shimano de eerste zege van het seizoen. Shelly Olds (Ale Cipollini) eindigde op de tweede plaats. Chloe Hosking (Hitec) eindigde als derde. Iris Slappendel (als enige van haar team Rabobank-Liv vertegenwoordigd in de kopgroep) eindigde als negende. Wild is na het winnen van twee tussensprints en de eindsprint ook de eerste leidster in deze etappekoers, die ze vorig jaar winnend af wist te sluiten. Naast Blaak en Wild maakten ook Amy Pieters (Giant-Shimano), Iris Slappendel (Rabobank-Liv) en Loes Gunnewijk (Orica-AIS) deel uit van de beslissende vlucht.

Wild kijkt niet te ver vooruit

Wild leek de zege eenvoudig te behalen, maar gaf achteraf toe gespannen te zijn over deze start van haar wegseizoen. "Ik zat met een hoge hartslag op de fiets, wist dat ik geen fouten mocht maken in die laatste honderden meters. Uiteraard ben ik heel blij dat ik direct deze eerste dagzege binnen heb. Ik bekijk deze etappekoers zoals altijd dag voor dag, wil gewoon proberen morgen opnieuw voor de dagwinst mee te doen. Dan zien we vanzelf of ik voor de vierde eindzege in aanmerking kom. Ik verwacht dat het scenario ook morgen hetzelfde zal zijn, dat er of gesprint wordt met een groot peloton of een kleinere groep zoals vandaag. Dan ga ik proberen opnieuw op de afspraak te zijn."

Foto: © ASO/Bruno Bade

 

 

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl