Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pieters wint tweede etappe Tour of Qatar

Woensdag 05 februari 2014

Women - De tweede etappe van de Ladies Tour of Qatar van Al Zubara naar Madinat al Shamal over 112,5 kilometer is gewonnen door Amy Pieters van Giant-Shimano. Anna van der Breggen (Rabobank-Liv) maakte het Nederlandse succes compleet door tweede te worden.

De twee waren de snelsten uit een kwartet vluchters, die waren weg gereden uit een kopgroep van 21. Twee rensters van Rabobank-Liv - Anna van der Breggen en Iris Slappendel - waren zeer actief in de slotfase. Van der Breggen gaf de aanzet tot een kopgroep van vier, waarin leidster Kirsten Wild haar ploeggenote Amy Pieters wist. Zij was de enige koploopster die ook een dag voordien deel uitmaakte van de eerste groep, waardoor haar team GIant-Shimano niet hoefde te jagen op het kwartet vluchtsters. Pieters maakte het vervolgens overtuigend af daarmee haar team Giant-Shimano de tweede ritzege op rij schenkend. 

Ook nieuwe leidster

Kirsten Wild - die vijfde werd op 27 seconden van haar ploeggenote - staat haar leiderstrui af aan Pieters. Wild staat zeven seconden achter op de Zwanenburgse. Chloe Hoskins staat derde op achttien seconden. Behalve de genoemde rensters maakte ook Julia Soek (Giant-Shimano) deel uit van de kopgroep van 21, waarin dus vijf Nederlandse vrouwen een plek vonden. Pieters kon het ploegenspel slim spelen in de finale, erkende ze. "Ik kwam op het allerlaatst niet meer op kop, omdat ik me wilde sparen voor de groep. Daarachter zat Kirsten Wild nog in de tweede groep en die kon voor de sprintwinst gaan als alles weer bijeen zou komen. De situatie was daarmee ideaal voor ons. Het was een lastige dag vandaag met de wind, maar het werd een hele goede dag voor mij. Voor ons als team is dit een perfect begin van het jaar. Je bent toch altijd benieuwd waar je staat bij de start van een nieuw seizoen, maar we hebben niet te klagen, hopelijk is het een voorbode voor meer moois voor ons team Giant-Shimano."

Wild: 'Perfecte situatie'

Wild kon goed leven met het overnemen van de gouden trui door haar ploeggenote. "Ik denkt dat het een perfecte situatie voor ons is in het klassement, we hebben meerdere opties om uit te spelen nu. We bekijken dag voor dag wat er nog meer voor ons inzit in deze wedstrijd, maar het begin is goed."

Foto: © ASO/Bruno Bade

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl