Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild wint en leidt weer in Ladies Tour of Qatar

Donderdag 06 februari 2014

Women - Kirsten Wild heeft de derde etappe van de Ladies Tour of Qatar op haar naam gebracht. In de rit van Katara naar Al Khor Corniche sloeg het veld weer volledig uit elkaar. Dertien rensters bleven over en Wild was - net als in de eerste rit - de snelste.

Lizzie Armitstead was tweede, Chloe Hosking werd derde. Wild is de nieuwe leidster in de wedstrijd dankzij de bonificatieseconden. De renster van Giant-Shimano nam de leiderstrui over van haar ploeggenote Amy Pieters. In de eerste groep van dertien waren onze landgenotes Wild, Pieters  en Gunnewijk terug te vinden. De ploeg van Orica-AIS probeerde de groep in de laatste kilometers uiteen te doen slaan, maar de boel bleef bij elkaar waarna Wild onverbiddelijk toe sloeg. Het was de derde Nederlandse ritzege op rij in evenzoveel etappes. Wild heeft in het klassement negen seconden voor op ploeggenot Amy Pieters. Chloe Hosking is derde op 21 tellen. Iris Slappendel is - na Wild en Pieters - de derde landgenote in de top 10 van het klassement. Zij staat tiende op ruim twee minuten.

Gemengde gevoelens

Kirsten Wild stond met gemengde gevoelens in de leiderstrui na afloop. "Het is natuurlijk wel gek om je eigen ploeggenote uit de leiderstrui te rijden, maar het belangrijkst is dat we de leiding in het algemeen klassement in onze ploeg houden. Het was een heel hectische finale vandaag, de laatste tien kilometers werd er volop aangevallen, maar Amy en ik konden de zaak onder controle houden. Om het dan zo af te maken is geweldig." Met nog één rit te gaan is de zegehonger niet over bij Giant-Shimano. Amy Pieters: "Hopelijk kunnen we de truien houden en waarom niet nog een rit winnen? Dat zou mooi zijn."

Foto: © ASO/Bruno Bade

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl