Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra wint eerste rit Tour of Qatar

Zondag 09 februari 2014

Elite men - Niki Terpstra heeft de openingsetappe van de Tour of Qatar gewonnen. De renner van OmegaPharma-QuickStep bleef in Dukhan Beach Jurgen Roelandts (tweede) en Michael Schar (derde) voor. Barry Markus eindigde op een zevende plaats.

Terpstra zat in een kopgroep van vijf. Het leek er lange tijd op dat de vluchters in de slotfase zouden worden ingerekend. In de laatste kilometers groeide de voorsprong van de leiders achter weer. Zijn ploeggenoot Van Keirsbulck offerde zijn eigen kansen op zodat Terpstra een kans had op de ritzege. In de laatste kilometer viel Martin Elmiger (IAM cycling) als eerste aan, maar Terpstra reageerde onmiddellijk op zijn wiel. Terpstra ging daarna zelf door en schudde Elmiger uit het wiel. Met krachtige pedaalslagen snelde Terpstra naar de eerste OPQS zege op de weg in 2014. Terpstra is na zijn ritzege ook meteen de eerste leider.

Terpstra: gevecht met wind

Terpstra zei achteraf dat het begin van de rit het lastigst was met wind op de kant. "Aan het einde was er wind op kop, dus ging de snelheid naar beneden. Toen ging ik er vandoor met nog vier anderen. We konden het gaatje vasthouden tot aan de finish. Het gevecht tegen de wind is altijd zwaar, maar we hebben het gered. Ik was erg blij dat Guillaume ook in de eerste groep bij me zat. Hij werkte erg hard. Hij gaf me motivatie en aan het einde had ik nog genoeg energie voor de sprint en dat pakte goed uit. Dus ik moet hem bedanken voor zijn hulp en mij zo een kans te geven op de ritzege. De ploeg was heel erg sterk. We zaten met vijf man mee in een waaier na 55 kilometer. Een grote groep kwam terug, maar niet iedereen. Na de tussensprint kwam ik in de kopgroep terecht. In die groep werkten we prima samen, vooral Guillaume. Toen hij de laatste kilometer deed, was het perfect voor me en ik ben blij dat ik het kon afmaken”,

Foto: © ASO

 

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl