Demi de Jong klaar voor debuut bij Boels-Dolmans

Maandag 10 februari 2014

Women - Demi de Jong debuteert dit jaar bij de elite-vrouwen, nadat ze bij de junior-vrouwen tot de nationale maar ook de mondiale top behoorde. De Brabantse mag bij het Boels-Dolmans Cycling Team de tijd nemen om zich te ontwikkelen. Toch hoopt ze - onder meer op het EK - ook al resultaten te boeken.

Dat de Brabantse over talent beschikt, maakt haar palmares van de afgelopen seizoenen duidelijk  Op het WK in Valkenburg  (2012) wist de renster uit Ossendrecht bij de junior-vrouwen zelfs een bronzen plak te veroveren   tegen de klok, in Florence eindigde ze op een iets minder geaccidenteerd parcours wederom in de top 10 op dit onderdeel. “Ik heb ook al wel wedstrijden samen met de elite-vrouwen gereden en dat ging me eigenlijk best aardig af. Maar ik realiseer me ook dat het lastig zal worden om direct om de podiumplaatsen mee te doen als alle toppers aan de start staan. Daarom lijkt het me een prima idee om met Marieke van Wanroij als wegkapitein enkele wedstrijden op het hoogste niveau te combineren met een paar iets minder sterk bezette wedstrijden .Gewoon om wel die honger naar een mooie uitslag te houden.  Bovendien is er nog een Europees Kampioenschap op de weg voor beloften-vrouwen (-23), dat is dan echt een wedstrijd waar je goed wilt zijn en ook iets van mag verwachten.”

Zoeken naar specialiteit

De tijdrit is altijd een troef geweest voor De Jong . “Ik hoop dat wel te kunnen onderhouden, al mis ik in vergelijking met toppers als bijvoorbeeld mijn nieuwe ploeggenote Ellen van Dijk natuurlijk wel de inhoud  om echt een topklassering neer te zetten. Verder wil ik vooral graag ontdekken wat ik kan, ik was best allround als junior-vrouw, maar ben heel benieuwd of ik inderdaad aanleg voor het klimmen heb, zoals ik vorig jaar in de Boels Hills Classic tussen de vrouwen meende te ontdekken. Daar kon ik me toen goed handhaven in de groep achter de veertien koploopsters.”

Foto: © Boels-Dolmans Cycling TeamEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl