Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra steviger in gouden trui in Qatar

Dinsdag 11 februari 2014

Elite men - Niki Terpstra heeft zijn gouden leiderstrui steviger om de schouders na de derde etappe van de Tour of Qatar, een 10,9 kilometer lange tijdrit. De renner van OmegaPharma-QuickStep werd vijfde in deze rit tegen de klok, die werd gewonnen door Michael Hepburn.

Die bleef Lars Boom (tweede) nipt voor. De renner van Belkin gaf slechts een seconde toe op de Aussie van Orica-GreenEdge. Terpstra had acht tellen meer nodig dan de winnende 13 minuut 28. Met Jens Mouris (negende op zestien seconden) eindigde nog een Nederlander in de top 10 vandaag. 

Boom op podium

Lars Boom staat in het tussenklassement nu derde op 24 seconden van leider Terpstra. Jurgen Roelandts bezet de tweede plaats op 21 seconden. Niki Terpstra was tevreden na afloop. "Ik voelde dat ik kracht in mijn benen had vandaag en ben blij dat ik de gouden trui nog steeds in mijn bezit heb. Morgen zal ik - samen met mijn ploeg - opnieuw attent van voren moeten rijden, want de wind blijft hier een factor van betekenis spelen." Boom hoopt zijn positie eveneens vast te houden. "Ik heb mezelf geen extra druk opgelegd en het ging gewoon lekker. Ik vertrok goed en heb voor m’n gevoel nergens iets laten liggen. Ik denk dat het belangrijk is om deze koers onbevangen te rijden en elke dag zo diep mogelijk te gaan.“Het zou leuk zijn als ik mijn derde plaats kan vasthouden.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl