Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Markus derde in vierde etappe Tour of Qatar

Woensdag 12 februari 2014

Elite men - Barry Markus is derde geworden in de op een massasprint uitgelopen vierde etappe van de Tour of Qatar. De renner van Team Belkin zag net voor zich Tom Boonen met miniem verschil André Greipel verslaan en zo zijn tweede ritzege in deze ronde boeken.

Niki Terpstra blijft leider in de ronde. De Noord-Hollander van OmegaPharma-QuickStep won de openingsrit en gaat sindsdien gekleed in de gouden leiderstrui. Lars Boom viel weg uit de top van het klassement als gevolg van een lekke band in deze rit die met een gemiddelde van ruim 56 kilometer per uur werd afgewerkt. Tom Boonen had hem anders ook zijn derde plaats afgesnoept, de Belg staat nu tweede, Jurgen Roelandts derde. De Tour of Qatar duurt nog tot en met vrijdag.

Lek voor Terpstra

Terpstra reed eveneens lek tijdens de wedstrijd, maar wist met een flinke inspanning terug te komen. "De ploeg heeft hard gewerkt om me van voren te houden de rest van de dag en toen hadden ze ook nog kracht over om Tom Boonen naar de winst te leiden. De komende twee dagen worden zwaar en zullen stressvol zijn. Het is zaak om wakker te blijven."   

Markus blij met resultaat

Aanvankelijk zat Barry Markus in de tweede groep. "Het lag helemaal uit elkaar, maar we zijn gewoon blijven rijden en uiteindelijk konden we de aansluiting nog maken. Ik had de hele dag afgezien, maar uiteindelijk kon ik door goed werk van Robert Wagner en Graeme Brown toch nog derde worden. Meer zat er echt niet in. Ik ben blij met dit resultaat.”   

Foto: © ASO

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl