Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nicky Zijlaard: 'Niet in het diepe gegooid'

Donderdag 13 februari 2014

Women - Nadat haar laatste seizoen bi jde junior-vrouwen met een elleboogbreuk en dus zonder WK werd afgesloten, kijkt Nicky Zijlaard reikhalzend uit naar haar eerste wedstrijden bij de elite-vrouwen in het shirt van het Boels-Dolmans Cycling Team.

Adviseurs heeft Nicky Zijlaard voldoende in haar omgeving. Belkin-prof Nick van der Lijke is haar vriend en de familie Zijlaard-Van Moorsel heeft wielerervaring genoeg.  “Ik weet  daardoor dat je er met talent alleen niet bent, je moet hard werken om de top te bereiken, zeker nu ik het in een nieuwe categorie opeens tegen wereldtoppers als Marianne Vos moet opnemen. Maar het voordeel van mijn wieleromgeving is dat ik ook daar altijd op advies kan rekenen en dat iedereen begrijpt wat je moet doen en ook moet laten voor de sport.”Haar prestaties moet ze helemaal zelf leveren en dat gaat haar zeker niet slecht af. Ze was niet voor niets al eens zesde op een Europees Kampioenschap tijdrijden bij de junior-vrouwen en eindwinnares van de Omloop van Borsele.

Niet in het diepe

Voor Zijlaard stond het niet bij voorbaat vast dat ze voor een UCI-vrouwenploeg zou gaan rijden. “Ik heb wel goed gekeken naar wat ze van plan waren met mij in 2014. Ploegleider Danny Stam stelde me gerust dat ik zeker ook kansen krijg om aan het grote werk te ruiken, maar niet zonder begeleiding in het diepe wordt gegooid. Het is goed dat Marieke van Wanroij en andere ervaren rensters je een beetje kunnen afremmen of juist oppeppen als dat nodig is. En dat je ook wedstrijden kunt rijden waar je niet constant het maximale hoeft te geven om alleen maar te kunnen volgen, want dan kun je gemakkelijk je motivatie verliezen.” Wel heeft ze zichzelf doelen gesteld. “ Het EK voor beloften-vrouwen bijvoorbeeld, die wedstrijd heb ik vorig jaar bij de juniores ook gereden. Door  een verkeersongeluk miste ik later het wereldkampioenschap in Florence. Dat was jammer van de afsluiting van mijn periode bij de junior-vrouwen, maar ondertussen kijk ik vooruit en hoop ik straks sterk aan het seizoen te kunnen beginnen.”  

Foto: © Boels-Dolmans Cycling Team 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl