Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra moet nog een dag stand houden

Donderdag 13 februari 2014

Elite men - Met nog één dag te gaan heeft Niki Terpstra de leiding nog altijd in handen in de Tour of Qatar, de Noord-Hollander van OmegaPharma-QuickStep hield zijn marge op Boonen en Roelandts intact in deze rit. De dagzege ging in de vijfde etappe  naar André Greipel.

De rit voerde van Al Zubara Fort naar Madinat al Shamal over 159 kilometer. Het peloton hield een kwartet vluchters - met Stijn Devolder - onder controle, waarna een massasprint lonkte voor een grote groep. Theo Bos van Team Belkin eindigde als derde. Hij moest buiten Greipel ook Aidis Kruopis voor laten gaan. Terpstra finishte zelf op een negende stek. In het klassement heeft de Nederlander zeventien seconden voorsprong op zijn ploeggenoot Boonen, Jurgen Roelandts is derde op twintig tellen.

Bos kon wel leven met zijn uitslag, die volgde op een derde plek voor Markus een dag eerder. "Ik voelde me de laatste dagen niet super, maar vandaag ging het alweer een stuk beter. Ik ben nog niet honderd procent, maar het gevoel in de benen was vandaag prima. Ik ben wel tevreden met deze derde plek, al had er misschien wel iets meer ingezeten. Ik had graag in het wiel van Greipel gezeten, maar Niki Terpstra zat daar en toen Greipel aanging kon hij het wiel niet houden en ontstond er een gaatje.”  Morgen wacht er wellicht een nieuwe kans voor de Belkin-sprinters.  "Het is een korte rit en het wordt sowieso een massasprint. Samen met Barry Markus ga ik proberen een goede uitslag te rijden.”

Foto: © ASO

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl