Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen Drenthe, Binda en Vlaanderen voor Vos

Donderdag 13 februari 2014

Women - Hoewel ze op de ploegpresentatie in Utrecht nog aan gaf weer in de Ronde van Drenthe aan haar seizoen te willen beginnen, heeft Marianne Vos in overleg met de ploegleiding besloten dat haar wegseizoen pas gaat beginnen in de Waalse Pijl op 23 april.

Ploegleider Koos Moerenhout heeft daarmee opnieuw op de rem getrapt voor zijn kopvrouw, zoals hij in het najaar van 2013 deed met het schrappen van de Boels Rental Holland Ladies Tour. "Het is de afgelopen jaren heel erg druk geweest voor Marianne. De seizoenen liepen in elkaar over en ze ging van hoogtepunt naar hoogtepunt, maar dat kostte ook erg veel kracht. Afgelopen jaar heeft ze haar grenzen leren kennen. Er moest een andere aanpak komen. Soms moet je op de rem kunnen trappen. Ook Marianne, die soms van geen ophouden weet.”

Goed signaal

Marianne Vos erkent, dat ze veel van zichzelf vergt. “Het afgelopen jaar is heel erg zwaar geweest. Het was een goed signaal voor mij. Zeker met het oog op Rio moest het anders. Ik denk, dat we nu een goed programma hebben staan, waarin de kans op overbelasting kleiner is. De mindset dat ik het hele jaar door en overal het uiterste van mezelf verg, moet anders. Daarbij vind ik het ook mooi om mijn ploeggenoten te stimuleren het uiterste uit zichzelf te halen. Ik ben er van overtuigd dat we een ploeg van wereldklasse hebben, die op alle fronten mee kan strijden voor de overwinning.”

'Aan de basis werken'
Gevolg van de latere seizoensstart is dat ze een aantal belangrijke wereldbekerwedstrijden zal missen. “Echter, Ik ben nu fit. Ik voel me goed. De rugklachten zijn verdwenen en dat wil ik wel zo houden. We nemen nu de tijd om aan mijn algeheel fysiek te werken.”

De hoofddoelen van het seizoen liggen in september bij het WK, zowel de ploegentijdrit als wegwedstrijd.



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl