Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra eindwinnaar Tour of Qatar

Vrijdag 14 februari 2014

Elite men - Niki Terpstra heeft de Tour of Qatar gewonnen. Zijn leiderstrui kwam niet meer in gevaar tijdens de 113 kilometer lange slotetappe van Sealine Beach Resort naar Doha Corniche, gewonnen door Arnaud Demare (FDJ). De Belkin-sprinters konden deze dag niet in de top 10 sprinten.

Lieuwe Westra (Astana) maakte deel uit van een kopgroep van vijf die pas in de slotkilometers tot de orde werd geroepen. Terpstra won de openingsetappe van deze rittenkoers door de woestijn en hield de gouden trui tot het einde toe vast. Hij kreeg zijn ploeggenoot Tom Boonen van OmegaPharma-QuickStep (tweede) en Jurgen Roelandts van Lotto-Belisol (derde) mee op het podium. Terpstra is de tweede Nederlander op de erelijst van deze dertien jaar oude ronde, in 2010 won Wouter Mol de Tour of Qatar. 

'Belangrijk voor mij'

"Eindelijk is het volbracht" riep Terpstra na afloop. "Ik ben heel blij met deze zege omdat er best wat stress bij kwam kijken. De laatste dagen misschien wat minder, maar het was lastig elke keer bij de les te zijn als de boel op de kant ging. Ik was zo blij toen ik de streep over kwam en de zege binnen was. Voor mij is dit belangrijk, omdat ik voor het eerst in mijn loopbaan een korte etappekoers win. Ik stond al wel op het podium van bijvoorbeeld de Eneco Tour, de Driedaagse van de Panne en dat soort koersen. Maar dit is een nieuwe ervaring en ik heb dan ook veel geleerd deze week. Na mijn zege in rit 1 bleef ik in het spoor van mijn ploeggenoten. Die hielden het hoofd koel en ik kon dan ook echt leunen op een geweldig team. Iedereen was goed hier en dat zie je ook terug in de klassementen die we hier wonnen. Mijn vorm is goed, maar moet nog top worden. April is nog ver weg en dan moet ik echt top zijn om Tom Boonen te helpen, hij is onze leider in de klassiekers."   

Foto: © ASO



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl