Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Belkin met Kruijswijk naar Volta Algarve

Zaterdag 15 februari 2014

Elite men - Steven Kruijswijk keert in de Volta ao Algarve terug in het peloton. De Nederlandse Belkin Pro Cycling Team-renner werd vorig jaar september geopereerd aan zijn liesslagader en werkte afgelopen winter hard aan zijn herstel. De coureur uit Nuenen kijkt er naar uit om weer te koersen.

“Ik heb er zin in”, aldus Kruijswijk. “Het is voor mij een lange winter geweest, maar gelukkig heb ik weinig tegenslagen gekend en veel trainingsuren kunnen maken. Ik ben benieuwd waar ik nu écht sta. Een training is natuurlijk geen koers en het is even afwachten hoe het gaat als ik echt diep moet gaan, maar ik heb er vertrouwen in. Nu er ook aardig wat andere koersen zijn begonnen, begint het echt te kriebelen.”

Ritme opdoen

In Portugal hoopt Kruijswijk vooral ritme op te doen. “Het is zaak om wedstrijdkilometers te maken. We krijgen een paar lastige etappes voor de kiezen, maar ik zal niet terughoudend koersen. Ik zie aan het einde van de week dan wel hoe het gegaan is. Ik hoop in de Ronde van Catalonië goed te zijn, al wil ik niet te ver vooruit kijken.” 

Kelderman troef

Gezien de lastige finales en de dertien kilometer lange tijdrit, denkt Belkin-ploegleider Nico Verhoeven dat Wilco Kelderman, vorig jaar vijftiende, het beste uit de voeten kan op het parcours in de Algarve. “Normaal gesproken is Wilco de man voor deze race, al is het niet zo dat we met een echte kopman van start gaan.” De Volta ao Algarve duurt van 19 tot 23 februari. De formatie ziet er als volgt uit: Marc Goos, Wilco Kelderman, Tom Leezer, Rick Flens, Steven Kruijswijk, Bram Tankink, Sep Vanmarcke en Maarten Wynants.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl