Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ensing wil nu als wielrenster slagen

Dinsdag 18 februari 2014

Women - Als Janneke Ensing de televisie aan zet of de kranten open slaat , ziet ze de Nederlandse schaatsers in Sochi schitteren. Haar olympische droom strandde vorig jaar. Maar de Drentse zit niet bij de pakken neer en heeft een nieuwe uitdaging gevonden bij het Boels-Dolmans Cycling Team. Ze wil in 2014 haar mogelijkheden aftasten om als internationaal wielrenster te slagen.

Voor Ensing is het eigenlijk een terugkeer naar het oude nest, in 2012 maakte ze immers ook deel uit van de ploeg. Maar toen ging het schaatsen tijdelijk voor, een beslissing waar ze op terug gekomen is. “Ik heb na de vorige winter even een adempauze ingelast en ben toen voor het bescheiden Ronald McDonald Team weer gaan fietsen. Dat ging me goed af. Toen mij gevraagd werd terug te keren in het team, heb ik niet getwijfeld. Als een internationaal topteam je vraagt, is dat een groot compliment. En dat moet je dan ook zodanig serieus nemen dat het wielrennen helemaal op de eerste plaats komt. Zo’n kans krijg ik misschien maar één keer in mijn leven. Wat dat betreft zijn de rollen omgedraaid: het fietsen gaat op alle vlakken voor.”

“Ga er blanco in’

Janneke Ensing ziet het ook als een nieuwe start en gaat op tal van terreinen proberen het optimale uit zichzelf te halen. “Ik sta er best blanco in. Ik heb nog nooit in een dergelijke professionele omgeving de kans gekregen me te testen in tal van wedstrijden en veel verschillende landen.. Met een betere voorbereiding, een mooi wedstrijdprogramma en goede aansturing wil ik nu wel eens kijken wat er voor mij in zit.”   

Foto: © Boels-Dolmans Cycling Team



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl