Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Poels past voor Amstel Gold Race dit jaar

Donderdag 21 maart 2013

Elite men - Wout Poels neemt dit jaar niet deel aan de Amstel Gold Race op 14 april. De Limburger wil in het kader van zijn herstel in die periode de Tour de Romandie rijden, na zijn zware val in de Tour van 2012 wil de renner van Vacansoleil-DCM op die manier terug keren naar zijn oude vorm.

”Het is zuur maar helaas past de wedstrijd dit jaar niet in mijn planning”, zegt Poels op de website van de Amstel Gold Race. “Na mijn val werk ik aan een specifiek programma om weer helemaal topfit in het peloton terug te keren. Daarom heb ik nu ook voor een etappekoers, de ronde van Romandië (23 april tot en met 28 april), gekozen. Ook de Amstel Gold Race nog rijden, wordt me te druk.” 

Jammer

Poels liep vorig jaar in de zesde rit van de Tour de France een gescheurde nier en milt, gekneusde longen en drie gebroken ribben op. Pas dit seizoen keerde hij terug in competitie. Poels vindt het jammer dat hij niet start in de enige Nederlandse wielerklassieker, zegt hij op de AGR-website: “Het blijft voor een Limburger een speciale koers. Maar ik hoop volgende keer zeker weer van de partij te zijn. Het is een wedstrijd die mij ligt. Ook al getuigen mijn klasseringen de laatste jaren hier niet van.”

Foto: (C) Sportfoto Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl