Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hoogerland hoopt in mei weer te koersen

Zondag 17 februari 2013

Elite men - Johnny Hoogerland is vastberaden terug te keren op het hoogste niveau. De renner van Vacansoleil-DCM hoopt over vier weken de training te hervatten en in mei weer te koersen. ‘In theorie moet het mogelijk zijn de Tour weer te rijden', zei de Zeeuw vandaag tijdens een persconferentie in het Amstelland Ziekenhuis. 'Maar ik moet het rustig aanpakken en me op mentaal gebied goed laten begeleiden.’

Hoogerland werd deze maand tijdens een trainingsrit in Spanje aangereden door een auto. Hij brak vijf ribben, vier wervels, kneusde zijn longen en liep een scheurtje op in zijn lever. "Toch voel ik me redelijk goed", aldus Hoogerland die vandaag het ziekenhuis mag verlaten. "Ik heb gister weer voor het eerst buitengelopen. Dat was heerlijk, ik kan niet wachten tot ik weer mag trainen. Maar ik mag het niet overhaasten. Vooral het scheurtje in de lever moet goed genezen, maar ook daarvan zijn de bloedwaardes al aan de beterende hand."

Comeback in mei
Volgens zijn artsen herstelt Hoogerland snel en staat niets in de weg om weer de oude te worden. Als alles meezit kan hij over vier weken weer beginnen met trainen. "En dan hoop ik begin mei weer te koersen. Ik kom altijd vrij snel weer in conditie en ik heb natuurlijk het geluk dat mijn benen niet geraakt zijn. Als dat allemaal lukt, is in theorie de Tour de France zelfs mogelijk." Teammanager Daan Luijkx denkt ook dat de Tour mogelijk is. "Het zou me niets verbazen als hem dat lukt. Johnny wilde eigenlijk de Giro en Vuelta rijden, maar nu wordt zijn programma omgegooid. In grote lijnen stond onze Tourselectie vast, maar die kan altijd worden aangepast."

Mentale begeleiding
Voor Hoogerland is het natuurlijk niet zijn eerste val en aanrijding. Iedereen herinnert zich de prikkeldraadcrash in de Tour van 2011. Die gebeurtenis werd door Hoogerland op mentaal gebeid onderschat, zegt hij nu. "Ik had niet verwacht dat een ongeluk zoveel met je kan doen, daarom wil ik me dit keer beter laten begeleiden. Vacansoleil-DCM beschikt over professionals die me daarbij kunnen helpen. Ik ga samen met mijn vriendin, die de aanrijding heeft gezien, dat traject in. Een valpartij of aanrijding zorgt altijd voor een stukje angst, maar het hoort ook bij het beroep van wielrenner. Met de juiste begeleiding komt het ook op dat gebied zeker goed."

Schuldvraag
De man die Hoogerland aanreed, heeft hem opgezocht in het ziekenhuis. "Hij was zich kapot geschrokken, had me gewoon niet gezien. Hij reed ook niet te hard of iets dergelijks." Of er juridische stappen worden gezet tegen de bestuurder, weet Hoogerland nog niet. "Daar houd ik me nu nog even niet mee bezig."

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl