Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema tweede in Ruta del Sol

Donderdag 20 februari 2014

Elite men - Bauke Mollema is tweede geworden in de eerste reguliere etappe van de Ruta del Sol. De renner van Team Belkin moest alleen Aljeandro Valverde voor laten gaan. De Spanjaard won gisteren ook al de proloog, toen voor Tom Dumoulin (Giant-Shimano).

Mollema mengde zich in de sprint van een uitgedund peloton. Ook Bert-Jan Lindeman (Rabobank Development Team) liet zich opmerken met een veertiende plaats. Mollema moest de besten aanvankelijk laten gaan. "Gelukkig bleef het gat klein en kon ik het dichten. Vervolgens werd het iets vlakker en kon ik even herstellen voor de sprint. Helaas bleek Valverde oppermachtig. Het is altijd even wennen om weer in een peloton te rijden. Het parcours was met zeker 4000 hoogtemeters erg zwaar, maar op zich ging het goed. Ik heb weinig pijn geleden. Het laat zien dat de basisconditie goed is en dat ik een prima winter achter de rug heb.” 

Lindeman: 'Heerlijk'

Ook Bert-Jan Lindeman was content. "Ik mocht me rustig houden van de ploegleiders en heb dat dan ook gedaan. Niet met krachten gesmeten en de jongens soms nu en dan er op gewezen hoe ze het beste uit de wind konden zitten. Nou was het ook niet zo’n hele moeilijke koers, maar wel een lastige. Toch kon ik steeds vrij gemakkelijk stand houden. Dat voelde heerlijk, met die slotklim als klapper.”

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl