Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Martijn Keizer naar Team Belkin

Dinsdag 25 februari 2014

Elite men - Martijn Keizer heeft een contract voor één seizoen getekend bij Team Belkin. De Groninger was al eerder in onderhandeling met de Nederlandse WorldTour-formatie, maar zag een transfer toen afketsen. De afgelopen seizoenen reed Keizer bij Vacansoleil-DCM.

De 25-jarige Nederlander wilde zich daarom via het Belgische Veranclassic-Doltcini, een continentale formatie, proberen terug te keren op het hoogste niveau. Dat gebeurde eerder dan voorzien. “Dit is voor zowel ons als voor Martijn een buitenkansje”, aldus ploegleider Nico Verhoeven van Team Belkin. “Wij hebben ondanks het feit dat het seizoen nog pril is, gemerkt dat we vanwege het drukke programma af en toe vrij krap in onze renners zitten. Met Martijn halen we een sterke coureur binnen die ons helpt dit probleem op te lossen. We hadden hem vorig jaar ook al in het vizier, maar toen kozen we uiteindelijk voor anderen.” Verhoeven en Keizer werkten eerder samen bij het opleidingsteam van Rabobank.
 
Meerwaarde voor de ploeg
Keizer werd in 2011 prof en stond al twee keer aan het vertrek van de Giro d’Italia en mocht ook al twee maal de Vuelta a España starten. Alle vier de keren reed hij uit. In 2011 werd hij bovendien derde op het NK tijdrijden. “Martijn heeft zich in zware WorldTour-koersen bewezen”, stelt Verhoeven. “Hij zal voor onze ploeg een meerwaarde zijn. In het middelgebergte kan hij lang met de kopmannen mee en bovendien is hij met zijn tijdritkwaliteiten van waarde in ploegentijdritten. Hij past goed bij ons team en de manier waarop wij opereren.”
 
Martijn Keizer
Keizer is zeer content met de mogelijkheid die hij krijgt. “Dit is een enorme kans en heel gaaf”, aldus de Groninger. “Nadat Vacansoleil-DCM ermee ophield, twijfelde ik over doorgaan. Uiteindelijk besloot ik een jaar als amateur aan de slag te gaan om op die manier te proberen weer prof te worden. Dat het zo snel zou lukken, had ik niet verwacht. Ik kijk er naar uit om de ploeg dit jaar te helpen. Normaal gesproken maakt Keizer aankomend weekend in de Classic Sud Ardèche en de Drôme Classic zijn debuut voor Belkin.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl