Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels Rental sponsort Ardennenklassiekers ASO

Vrijdag 22 maart 2013

Women - Boels Rental breidt haar wieleractiviteiten uit tot over de Nederlandse landsgrenzen als hoofdsponsor van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Beide Belgische eendagswedstrijden maken deel uit van de WorldTour van de internationale wielerbond UCI. De Waalse Pijl is bovendien opgenomen in de wereldbeker voor vrouwen.

De organisatie is in handen van de ASO, het bedrijf dat ook jaarlijks de Tour de France in goede banen leidt. Boels Rental en de ASO hebben de intentie om voor meerdere jaren samen te werken in de beide Ardennenklassiekers. Het Limburgse bedrijf neemt de hoofdsponsoring over van Q8.

Theme partner WK

Nadat Boels Rental in 2012 in de wielersport debuteerde als co-sponsor van de toonaangevende internationale vrouwenformatie Boels-Dolmans zette het zich internationaal definitief op de wielerkaart als theme partner van het wereldkampioenschap wielrennen in Limburg. In Nederland sponsort Boels Rental dit jaar al een aantal wedstrijden, zoals de Boels Holland Ladies Tour, de Boels Hills Classic en de Boels WB Ronde van Drenthe. Nederlandse wedstrijden met een internationale uitstraling.

Ware wielerklassiekers

Een volgende stap in deze marketingstrategie is de sponsoring van twee wielerklassiekers in de ware betekenis van het woord. De Waalse Pijl – met de steile Muur van Huy als scherprechter – dwingt jaarlijks de wereldtop bij de mannen en de vrouwen het uiterste te geven op jacht naar een plaats op de rijk gevuld erelijst. Luik-Bastenaken-Luik zorgt juist door een reeks van zware beklimmingen voor een schifting waarbij de beste coureurs over blijven.

Sport van het volk

Daarmee kiest Boels Rental voor twee wedstrijden die door de wielerliefhebber op waarde geschat worden. Marketingmanager Yvo Hoppers van Boels Rental is dan ook trots de naam van Boels Rental aan deze wedstrijden te mogen verbinden. “We zijn een internationaal bedrijf en kunnen via de wielersponsoring – de sport van het volk -  onze meer dan 300 vestigingen in negen landen nog meer op de kaart zetten. Op deze wedstrijden zijn immers de ogen van de hele wielerwereld gericht. Het is mooi om zowel de Waalse Pijl als Luik-Bastenaken-Luik oranje te kleuren, met behoud van hun eigen identiteit uiteraard.”

Foto: (C) SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl