Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Rijke wil waar mogelijk mee doen met de top

Vrijdag 28 februari 2014

Elite men - In het Merida Experience Center in Apeldoorn werd vrijdag het continentale team De Rijke voor gesteld. De ploeg kon na het afhaken van mede-hoofdsponsor Shanks de stap naar pro continental niveau niet maken, maar blijft ambitieus als altijd. 

Van de ploeg van 2013 bleven Dylan Groenwegen, Yoeri Havik, Coen Vermeltfoort, Huub Duijn, Dion Beukeboom, Sjoerd Kouwenhoven, Christoph Pfingsten, Ronan van Zandbeek en Kobus Hereijgers. Ook Simon Schram - vorig jaar al stagiair voor de ploeg - zal deel uitmaken van de formatie voor 2014. De enige andere nieuwkomers zijn Dex en Ike Groen. De ploeg heeft afscheid genomen van Bob Schoonbroodt, Mats Boeve, Rick Ottema, Bas Stamsnijder, Kai Reus, Adrian Palomares en Nikolay Trusov. 

Tij zat tegen

Teammanager Iwan van Zandbeek zegt dat de tijd tegen heeft gezeten in 2013. "We waren er als team klaar voor om de stap naar pro continental team te maken, maar het economische tij zat tegen. De ambitie is gebleven en ik hoop dat onze renners zich laten zien in de koersen waar ze de handschoen opnemen tegen de profteams. We kozen voor een sterk maar compact team. Gevolg daarvan is een enkel programma en dat betekent dat we volgende week niet in de Ster van Zwolle, de Dorpenomloop Rucphen en de Ronde van Zuid-Holland rijden, maar wel in de Driedaagse van West-Vlaanderen en zoveel mogelijk andere profkoersen. Daar hopen we met resultaat - en dan dit keer vanaf het begin van het seizoen - toch een pro continentaal niveau af te dwingen. Zodat we misschien in mei of juni toch beloond te worden voor een goed voorseizoen met promotie."

Meer zichtbaarheid

Van Zandbeek verwacht vooral zichtbaarheid van zijn renners, waar mogelijk in de koersen van de UCI Europe-kalender, maar óók in de nationale wedstrijden die men wel rijdt. "Begin vorig jaar waren we vaak niet scherp genoeg. Oud-profs brengen veel ervaring met zich mee, maar enkele jongens moesten er ook aan wennen dat de koers direct ontploffen kan in de nationale wedstrijden. De ommekeer kwam pas eind april met winst in de Wallaard Memorial (Vermeltfoort) en Noord-Holland (Groenewegen).  We zijn goed aan het seizoen begonnen met Dylan Groenewegens derde plaats in de GP Palma in de Challenge Mallorca, ik hoop dat we die lijn door kunnen trekken." De ploeg wijst vooraf geen kopmannen aan. "We hebben renners als Kobus Hereijgers, Ronan van Zandbeek en Huub Duyn die een koers kunnen winnen als ze mee vooruit zitten, terwijl Dylan Groenewegen en Coen Vermeltfoort een sprint kunnen winnen na een selectieve koers. De renners zullen onderweg zelf een scenario mogen uit stippelen, als de ploeg maar in beeld rijdt. Als we een grote sponsor vinden, zijn we er klaar voor, daar ben ik van overtuigd. Ook Leen de Rijke heeft die ambities, maar er moet nog altijd een grote sponsor bij om pro continentaal aan de slag te kunnen." De Rijke hoorde in Apeldoorn geduldig aan hoe de ploeg beter in beeld wil komen bij bedrijven via relatiebeheer en het gebruik van social media. Zelf verdiept de eigenaar van het gelijknamige transportbedrijf zich daar niet in. "Ik bel Iwan altijd even als ik wil weten hoe die jongens het gedaan hebben."

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl