Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pieters wint Omloop Het Nieuwsblad vrouwen

Zaterdag 01 maart 2014

Women - Amy Pieters heeft de Omloop Het Nieuwsblad bij de vrouwen gewonnen. De renster van Giant-Shimano haalde het in Gent in de sprint voor haar vluchtgenoten Emma Johansson (tweede) en Lizzie Armitstead. De drie bleven - ondanks een aanvankelijk geriefelijke voorsprong - net een groep achtervolgsters voor.

Daar won Liesbet de Vocht de sprint voor de vierde plaats. Op de Côte de Trieu gooide Armitstead (Boels-Dolmans) de knuppel in het hoenderhok. Na de Patersberg kreeg ze gezelschap van haar ploeggenote Christine Majerus, een sterke oud-winnares Emma Johansson (Orica-AIS) en Amy Pieters (Giant-Shimano). Nadat Majerus op de kasseien van de Lippenhovestraat de anderen moest laten gaan, kwam een peloton met daarin onder anderen Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten (Rabo-Liv) en Kirsten Wild (Giant-Shimano) nog bijna terug. Maar die waren daar zelf ook door verrast en konden het trio niet meer bedreigen. Vervolgens won Pieters gemakkelijk de sprint om de zege. Na Suzanne de Goede (twee keer), Kirsten Wild en Loes Gunnewijk is de renster uit Zwanenburg de vierde landgenote op de erelijst van deze wedstrijd.

'Sterker geworden'

Amy Pieters was na haar ritzege in de Ladies Tour of Qatar al aan haar tweede dagzege toe in het prille seizoen. "Natuurlijk gaf die zege vertrouwen, maar het was vooral een bevestiging dat we als team steeds sterker in de breedte zijn geworden. Kirsten Wild is niet de enige die het voor ons kan afronden. Ik denk dat dit aangeeft dat we nog mooie dingen kunnen verwachten van ons team in de wedstrijden die voor ons liggen, wereldbekerwedstrijden als de Ronde van Drenthe en de Ronde van Vlaanderen bijvoorbeeld." Pieters heeft zich geen specifieke doelen gesteld. 'Ik ben vooral blij dat ik goed begonnen ben en hoop dit seizoen nog meer dingen te laten zien. Waar zich kansen voordoen, zal ik ze grijpen. Deze lijn wil ik door trekken."

Van Vleuten bijna

Annemiek van Vleuten probeerde samen met Ashleigh Moolman de sprong naar voren nog te maken na tachtig kilometer, maar bleven op tien seconden hangen. Van Vleuten: "Moolman wilde niet meer mee rijden en zelf was ik nog net niet sterk genoeg om de kloof alleen te dichten. Ik ben heel tevreden met de vorm die ik heb, aanvankelijk zou ik hier helemaal niet starten na mijn operatie, maar het ging in de training goed. Hier was ik zeker sterker dan gedacht, maar de echte vorm moet in Drenthe - maar zeker ook in Vlaanderen - daar zijn."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl