Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra vijfde in Omloop Het Nieuwsblad

Zaterdag 01 maart 2014

Elite men - Niki Terpstra is in de Omloop Het Nieuwsblad vijfde geworden. De renner van OmegaPharma-QuickStep kon daarmee een sterke koers niet bekronen met een podiumplaats. De zege ging naar Ian Stannard van Team Sky, die de sprint-a-deux won van Greg van Avermaet.

Terpstra ging de finale in met Lars Boom (Belkin) en Edvald Boasson Hagen (Sky), maar toen Boom door een lekke band weg viel, reden de twee overgebleven leiders niet door. Een nieuw duo kleurde vervolgens de finale. Terpstra baalde na afloop vooral, ondanks een sterke koers. "Ik wist niet dat Tom Boonen niet in de groep achter me zat, mijn ploegleider Wilfried Peeters kon niet naar voren en de communicatie vanuit de koers was slecht. Vooraf was afgesproken dat we op zekerheid zouden spelen voorin de koers. Toen ik vooruit kwam met Hagen en Boom, was die situatie niet ideaal en dus hield ik de benen stil voorin de wedstrijd. Maar toen de groep achtervolgers kwam aansluiten zag ik van onze ploeg alleen Stijn Vandenbergh zitten en verder niemand. Natuurlijk was dat een teleurstelling, niet omdat ik het mijn ploeggenoten kwalijk neem dat ze er niet bij zijn, maar vooral omdat ik het niet wist. Dan was ik de finale toch anders ingegaan en had er in ieder geval een podiumplaats ingezeten."

Verhoeven: 'Sterke ploeg'

Nico Verhoeven van Team Belkin zag zijn kopmannen Sep Vanmarcke en Lars Boom tot het einde mee doen voor de winst, maar bleef uiteindelijk zonder podiumplaats. Vanmarcke werd vierde. "De manier waarop we hier een mooie klassering verliezen is natuurlijk zuur, want de lekke band van Lars Boom kwam op een wel heel ongelukkig moment. Maar het is wel mooi dat we op de afspraak waren met onze kopmannen, die beiden tot in de finale mee deden voorin. We hebben hier ook wel eens gestaan dat we in de slotfase niet meer mee deden, wat dat betreft kunnen we met vertrouwen naar de aprilklassiekers door blijven werken."

Koersverloop

De wedstrijd werd na zeven kilometer al open gebroken door een kopgroep van acht renners, met daarbij de Nederlander Ramon Sinkeldam (Giant-Shimano). Na 141 kilometer werden de laatste vluchters ingelopen door een groep met onder anderen Niki Terpstra. De laatste ging na 158 kilometer door met Lars Boom, Arnoud Démare, Yoann Offredo, Edvald Boasson Hagen, Egoitz Garcia en Kenneth Vanbilsen. In de finale bleven alleen Boom, Terpstra en Hagen over. Toen na een lekke band de Belkin-renner weg viel, lieten de andere twee zich inlopen. Stannard en Van Avermaet namen de aanval vervolgens met succes over.

 

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl