Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Degelijke rit Van Houts en Hermida in Cape Epic

Vrijdag 22 maart 2013

Offroad - Rudi van Houts en José Hermida (Multivan-Merida) zijn nog altijd in de race voor een podiumplaats in Cape Epic. In de vijfde etappe eindigden ze als vijfde op zeven minuten van etappewinnaras en klassementsleiders Christoph Sauser en Jaroslav Kulhavi. In het klassement staan Van Houts en Hermida vierde, op 33 minuten.

De vijfde rit - 75 kilometer met start en finish in Wellington - verliep redelijk voor Van Houts en Hermida. Opnieuw bleef het duo niet bespaard van materiaalpech. Van Houts belandde na een sprong in de eerste afdaling op een steen, waardoor hij een deuk in zijn velg opliep. Daardoor bleef er lucht uit zijn banden lopen, en moest hij van fiets wisselen. Daarna verliep de race verder goed en bleef de schade beperkt. Het eindpodium is nog mogelijk, al wordt het wel moeilijk, erkent Van Houts. "De achterstand op de nummers drie is vrij groot. Morgen wacht ons nog een vrij lange etappe. Willen we nog op het podium eindigen dan moet het daar gebeuren."

Dames en Masters
Bij de dames eindigden Laura Turpijn en en de Belgische Sarah Mertens (C-Bear) vandaag als tweede, ze staan derde in het klassement. Bart Brentjens en Robert Sim staan tweede bij de Masters.Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl