Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Belkin met Boom, Hofland en Kelderman in Parijs-Nice

Dinsdag 04 maart 2014

Elite men - Team Belkin heeft de nodige troeven uit te spelen in Parijs-Nice volgende week. De ploeg zet in op zowel het klassement met Wilco Kelderman als op het behalen van ritzeges met Lars Boom en sprinter Moreno Hofland in de Koers naar de Zon.

De aanwezigheid van Jetse Bol en Jos van Emden brengt het aantal Nederlander op vijf in de ploeg van Belkin. Ook Jonathan Hivert, Lars-Petter Nordhaug en Maarten Wynants rijden Parijs-Nice, ploegleiders zijn Jan Boven en Merijn Zeeman.

Er in vliegen

Parijs-Nice is de eerste Europese WorldTour-koers van het jaar en Zeeman weet dat veel andere ploegen ook hun pijlen hebben gericht op de wedstrijd. “Maar als wij er weer in vliegen als één team, dan weet ik zeker dat we fysiek gezien goed genoeg zijn om mee te doen in het klassement en voor de etappezeges.” Want dat zijn de doelstellingen waarmee Belkin van start zal gaan op 9 maart in Mantes-La-Jolie. “Parijs-Nice is een veelzijdige koers”, legt Zeeman uit. “Het is wedstrijd met nerveuze finales, gevaarlijke afdalingen, lastige bergen en kansen op waaiers. Voor talenten als Moreno Hofland en Wilco Kelderman is het een heel leerzame koers. Zij krijgen van ons niet de druk, maar de kans om zich te onderscheiden. De ploeg gaat Moreno en Wilco helpen, maar alle andere jongens kunnen ook goed uit de voeten op het parcours. Aan de ene kant zijn ze ondersteunend, maar aan de andere kant gaan we per dag kijken welke mogelijkheden op eigen succes er voor hen zijn.”

Kelderman staat te trappelen

Wilco Kelderman heeft afgelopen weekend voor de televisie genoten van zijn ploeggenoten in de Omloop en Kuurne. Hij staat te trappelen om zelf weer te koersen, zo zegt hij in een bericht van de ploeg. “Het was heel mooi om te zien wat ze deden. Ik hoop in Parijs-Nice ook goed voor de dag te komen. Ik mik op een top 10-klassering. We verschijnen met een sterke ploeg aan de start en hopelijk kunnen we ook in de gevechten om de ritzeges wat laten zien. Afgelopen weekend heeft bevestigd wat we al wisten: als je als ploeg koerst, levert dat resultaten op.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl