Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Paassen sterkste in Heerlen

Zondag 17 februari 2013

Women - Sanne van Paassen heeft met overmacht de Boels Classic in Heerlen gewonnen. In de beginfase duldde de renster van Rabobank/Liv-Giant heel even de aanwezigheid van Helen Wyman, Sabrina Stultiens en een goed gestarte Reza Ravenstijn.  Maar toen sloeg de Brabantse een kloof die ze tot het einde kon volhouden.

"Eigenlijk was het niet de bedoeling om alleen te komen rijden, maar op een technische passage was ik de anderen opeens kwijt. Toen ging ik door, maar dat viel niet mee op deze zware omloop.’’ Van Paassen liet zien nog altijd goed in orde te zijn aan het einde van het seizoen. "Ik ben absoluut niet vermoeid, vind het eigenlijk haast jammer dat het seizoen bijna gedaan is. Waarschijnlijk het gevolg van een minder druk programma in vergelijking met andere rensters. Over mijn seizoen ben ik tevreden, al miste ik de echte prijzen op bijvoorbeeld een WK. Maar ik ben fysiek gespaard gebleven van mijn traditionele luchtwegklachten en ben weer sterker geworden deze winter. Hopelijk kan ik de volgende winter weer sterker in, met een gericht maar pittig wegprogramma bij Rabobank-Liv.’’ 

Europees kampioen Helen Wyman baalde niet te lang van de verloren race. "Sowieso ben ik nog altijd dolgelukkig met de op Britse bodem veroverde Europese trui, maar ook verder was het een mooi seizoen. Hier bleek Sanne simpelweg te sterk voor mij, ze wist op de technische stukken elke keer weer uit te lopen en die kloof kon ik niet dichten. Maar met twee ben ik ook tevreden.’’ Sanne Cant hield Limburgs trots Sabrina Stultiens nipt van de derde plek. Wereldkampioene Marianne Vos moest haar start in Heerlen afzeggen als gevolg van de griep.

Uitslag: 1. Sanne van Paassen (Ned), 2. Helen Wyman (Gbr), 3. Sanne Cant (Bel), 4. Sabrina Stultiens (Ned), 5. Ellen van Loy (Bel), 6. Pavla Havlikova (Tsj), 7. Reza Hormes (Ned), 8. Joyce Verbeken (Bel), 9. Amy Dombroski (VSt), 10. Margriet Kloppenburg (Den)Tags: .

Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl