Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen wil 1.1-koersen winnen

Woensdag 05 maart 2014

Elite men - Dylan Groenewegen was in de Challenge Mallorca heel dicht bij een stunt, in Palma verloor hij maar heel nipt de sprint van de Italiaanse ritwinnaar Sacha Modolo (Lampre-Merida) en de Belg Jens Debusschere (Lotto – Belisol). Het gaf de renner van De Rijke wel het vertrouwen dat hij dit jaar in 1.1-wedstrijden om de winst mee kan doen.

Vorig jaar won de nog altijd maar 20-jarige Groenewegen met de Ronde van Noord-Holland al een 1.2-wedstrijd. De lat gaat nu hoger. "Natuurlijk ben ik weer een jaartje sterker. Maar ik werk nu ook met trainingsschema's van Robic en daarmee is er wat meer lijn gekomen in mijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik heb me deze winter ook iets meer ingehouden met crossen en baanwedstrijden in vergelijking met een jaar ervoor. Tot nog toe heb ik het gevoel dat dit zich alles uitbetaald heeft, de vorm was er op Mallorca direct al."

In kijker rijden

Hij wil een seizoen lang zijn doelen na streven. "Ik heb een duidelijke ambitie en dat is dit jaar in ieder geval één 1.1-wedstrijd winnen. Op die manier wil ik me graag in de kijker rijden bij pro continentale teams. Want als je een koers wint waar ook WorldTour-ploegen en pro continentale teams starten, maak je meer indruk." Van Groenewegen - die vrijdag ook met ambities start in de Driedaagse van West-Vlaanderen - hoeft een wedstrijd niet altijd op een massasprint uit te draaien. "Ik denk dat ik met mijn tweede plek in de Ronde van Vlaanderen voor beloften vorig jaar heb laten zien dat ik juist het best tot mijn recht kom als de wedstrijd wat selectiever is geweest en er dan gesprint wordt voor de zege." 

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl