Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Belkin mikt op top 10 in Tirreno-Adriatico

Donderdag 06 maart 2014

Elite men - Belkin hoopt met een solide teamprestatie Robert Gesink en Bauke Mollema naar een top 10-klassering in de Tirreno-Adriatico te loodsen. Daarbij wordt volgens ploegleider Erik Dekker de ploegentijdrit zeer belangrijk.

“Robert en Bauke zijn de mannen die voor de prijzen mogen gaan rijden”, aldus Dekker. “We willen met twee man in de top tien eindigen. We hebben jongens mee die onze kopmannen goed kunnen ondersteunen. Zij moeten zorgen dat Robert en Bauke geen onnodige tijd verliezen.” Ook zijn deze renners van belang tijdens de eerste dag als er een  ploegentijdrit op het programma staat. “Die wordt heel belangrijk, want het gaat meteen om het klassement van Robert en Bauke. Daarnaast hechten wij als ploeg veel waarde aan een ploegentijdrit, omdat je daarin als collectief moet opereren. Dat maakt het een prestigestrijd.”

Goede herinneringen

Gesink heeft goede herinneringen aan de ploegentijdrit. “Die hebben we in het verleden wel eens gewonnen. Later in de week zijn er nog twee zware bergritten en is er de afsluitende tijdrit. Dat zijn voor ons de vier belangrijkste dagen.” Met een zesde plaats in de Tour Down Under en een vijfde in de Tour of Oman is Gesinks seizoen goed begonnen. In de Tirreno-Adriatico wil hij weer scoren. “Ik heb echt naar deze wedstrijd toegewerkt. Het is voor mij een heel belangrijk moment. We gaan er met een sterke ploeg heen en hopelijk betaalt het zich uit in een goed klassement. Bauke en ik willen allebei zo hoog mogelijk eindigen, maar het allerliefst finishen we natuurlijk met iemand op het podium. Dat is beter dan met zijn tweeën iets verder naar achteren. Wielrennen draait om winnen!”

Goed voor de dag

Bauke Mollema reed eind februari in de vorm van de Ruta del Sol zijn eerste koers van het jaar en deed meteen mee om de prijzen. Hij werd een keer tweede en hielp Moreno Hofland in de slotrit aan de dagzege. De Nederlander wil in de Tirreno-Adriatico zowel individueel als team goed voor de dag komen. “Ik richt me op het klassement, maar als de benen het toelaten, hoop ik ook op een ritzege”, aldus Mollema, die in de Ruta del Sol een sterk collectief zag. “De rolverdeling was in die wedstrijd heel goed en iedereen deed wat hij moest doen. De Tirreno is een andere wedstrijd, maar ook daar gaan we ons als ploeg tonen.” De ploeg bestaat verder uit: Marc Goos, Tom Leezer, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Sep Vanmarcke en Robert Wagner.

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl